Χωρις οργασμο

23.12.2010
Ειμαι παντρεμενη με εναν υπεροχο αντρα και εχω ενα παιδακι. Το προβλημα ειναι οτι οταν κανουμε ερωτα δεν εχω οργασμο και σιγα σιγα αρχιζει και με εγκαταλειπει και η ερωτικη μου διαθεση.

Αγαπητη θεια λουκια. Εδω και τεσσερα χρονια ειμαι παντρεμενη με εναν υπεροχο αντρα και εχω ενα παιδακι. Το προβλημα ειναι οτι οταν κανουμε ερωτα δεν εχω οργασμο και σιγα σιγα αρχιζει και με εγκαταλειπει και η ερωτικη μου διαθεση. Η αληθεια ειναι οτι και πριν παντρευτουμε δεν ενιωθα πληρης οσον αφορα το σεξ, αλλα παντα πιστευα οτι θα βελτιωνοταν η κατασταση γιατι τον ηθελα πολύ. Δεν θελω να χωρισω γιατι αγαπω τον αντρα μου. Τι μπορω να κανω για να βελτιωσω την κατασταση? Θα βοηθουσε αν μιλουσα με καποιον συμβουλο γαμου η καποιον σεξολογο? Ένα ζευγαρι που δεν διαθετει ερωτικη χημεια ειναι καταδικασμενο, η εχει δικαιωμα να το παλεψει?

Σίγουρα η επίσκεψη σε κάποιον ειδικό θα βοηθούσε περισσότερο απ' όσο θα μπορούσα να σε βοηθήσω εδώ, αφού δεν είσαι αρκετά ξεκάθαρη σ' αυτά που λες, ούτε αναφέρεις τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα δεν μου λες τίποτα για την προηγούμενη ερωτική εμπειρία σου, με άλλους άντρες, αν υπήρξε και κατά πόσο ικανοποιημένη ήσουν από αυτήν. Επίσης δεν ξέρω τίποτα για τις ηλικίες σας και την ηλικία του παιδιού σας και το αν ασχολείσαι αποκλειστικά μαζί του που είναι επίσης σημαντικά στοιχεία, γιατί αν το παιδί σας είναι λιγότερο από δύο χρόνων τότε είναι πολύ λογικό να είσαι τόσο εξαντλημένη από την φροντίδα του που το σεξ να έχει μπει τελευταίο στη λίστα των προτεραιοτήτων σου, κάτι που δεν βοηθάει καθόλου στη δημιουργία ερωτικού κλίματος.

Ακόμη δεν καταλαβαίνω αν θέλεις ερωτικά τον άντρα σου ή όχι. Γιατί από τη μια μιλάς για έλλειψη ερωτικής χημείας, που σημαίνει έλλειψη ερωτικής έλξης μεταξύ σας κι από την άλλη λες ότι παλιότερα τον ήθελες πολύ. Αν παλαιότερα υπήρξε έλξη μεταξύ σας τότε μπορεί να υπάρξει ξανά. Όμως, χωρίς αυτές τις λεπτομέρειες δεν μπορείς να εντοπίσεις τη ρίζα του προβλήματος και άρα δεν μπορείς να βρεις τη λύση του.

Βλέπεις, πέρα από την έλξη, η έλλειψη ερωτικής ικανοποίησης μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως η υγιής επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι, η προηγούμενη σεξουαλική εμπειρία και των δύο, τα ερωτικά βιώματα τους, αλλά και η συνολικότερη άποψη τους για το θέμα του σεξ. Όλα αυτά πρέπει να δένουν αρμονικά μεταξύ τους κι αν δεν εξετάσεις τον καθένα ξεχωριστά, δεν θα μπορέσεις ποτέ να βρεις τι σου φταίει, να δεις κατά πόσο διορθώνεται και ν' αποφασίσεις πώς το χειριστείς.

Άρα ναι, ένας σεξολόγος ή ένας σύμβουλος γάμου είναι μια καλή αρχή και θα μπορούσε να σε καθοδηγήσει υπεύθυνα στη λύση του προβλήματος.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ