Δύο Κλάιβ Οουεν (δεν είναι ποτέ αρκετοί)

24.11.2008
Εγκαταλείποντας δημοφιλή σειρά της βρετανικής τηλεόρασης («Chancer») σε ηλικία 26 ετών, θυσίασε την εύκολη επιτυχία για πιο κακοτράχαλα μονοπάτια.

Εγκαταλείποντας δημοφιλή σειρά της βρετανικής τηλεόρασης («Chancer») σε ηλικία 26 ετών, θυσίασε την εύκολη επιτυχία για πιο κακοτράχαλα μονοπάτια. Μετά από ελάχιστες εμπορικές παρακάμψεις στην προσεκτικά χαρτογραφημένη πορεία του, έφτασε στο κατώφλι του Γερμανού Τομ ΤίκβερΤρέξε Λόλα, Τρέξε») και του πολυαναμενόμενου «Τhe Ιnternational». Απηχώντας το επίκαιρο θέμα της οικονομικής κρίσης, ο Κλάιβ Οουεν και η συμπρωταγωνίστριά του (Ναόμι Γουότς) υποδύονται ένα πράκτορα και μια εισαγγελέα αντίστοιχα, που αποφασίζουν να διερευνήσουν τις ύποπτες δραστηριότητες μιας τράπεζας. Οταν τα ίχνη τούς οδηγούν σε πιθανές διασυνδέσεις με εμπόρους όπλων, το παιχνίδι αρχίζει να παίρνει διαστάσεις διεθνούς σκανδάλου. Τώρα, κατά πόσον ο εμμονοληπτικός χαρακτήρας που υποδύεται ο Οουεν έχει σκοπό να φτάσει στα άκρα -ειδικά όταν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τον περιμένει η Τζούλια Ρόμπερτς- αυτό δεν το γνωρίζουμε!

Εχοντας πίσω τους μια εκρηκτική συνεργασία («Closer»), οι δύο ηθοποιοί ξανασυναντιούνται υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τόνι Γκίλρο («Μάικλ Κλέιτον»), περνώντας στο αντίπαλο στρατόπεδο. Στο «Duplicity» είναι πλέον παράνομοι, αναλαμβάνοντας τον ρόλο βιομηχανικών κατασκόπων που καταστρώνουν ένα τελευταίο μεγάλο κόλπο το οποίο θα τους ανταμείψει με πρόωρη σύνταξη σε εξωτικό νησί. Μέχρι τότε όμως πρέπει πρώτα να ξεγελάσουν τα αφεντικά τους και να ξεπεράσουν ένα κοινό ερωτικό παρελθόν που τους κάνει τη ζωή δύσκολη.
Το «Ιnternational» προηγήθηκε σε γυρίσματα, πιθανόν όμως το «Duplicity» να είναι το πρώτο που θα αναμετρηθεί με τις σκοτεινές αίθουσες, αφού η παρθενική συνεργασία του Οουεν με τη Ρόμπερτς είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις στο κοινό, που σίγουρα θα σπεύσει να τους ξαναδεί να μοιράζονται τη μεγάλη οθόνη.
Οσο για τον πολυσυζητημένο ρόλο του Τζέιμς Μποντ, ο Οουεν μοιάζει να μην το έχει μετανιώσει καθόλου: «Νομίζω ότι ήταν δύσκολα για τον Ντάνιελ (Κρεγκ) όταν πρωτοέπαιξε τον Μπόντ, αλλά ήταν πραγματικά συναρπαστικό να βλέπεις έναν τόσο αξιόλογο ηθοποιό σε έναν τέτοιο ρόλο. Νομίζω ότι σύντομα όλοι θα ξεχάσουν ότι ήμουν κάποτε υποψήφιος και θα συνειδητοποιήσουν πόσο καλή επιλογή ήταν ο Ντάνιελ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα χρόνο πριν την κυκλοφορία του «Casino Royale» το 2006, σχετική δημοσκόπηση τον ανέδειξε πρώτο στην προτίμηση του κοινού για τον ρόλο. Απ ό,τι φαίνεται η άρνησή του ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρε ποτέ!

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΥΛΑΚΗ