«Κυρία Κούλα» η Λυδία Κονιόρδου

15.11.2010
Δυο αταίριαστοι εραστές σε μια συνηθισμένη, θα έλεγε κανείς, ερωτική ιστορία, γεμάτη όμως από τους υπόγειους κραδασμούς δυο ανθρώπων που, έστω κι αν συναντιούνται για να χωρίσουν ξαφνικά λίγο αργότερα!

Μια αγαπημένη νουβέλα, η «Κυρία Κούλα», μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή απ' τον Ακη Δήμου με την υπογραφή του Νίκου Μαστοράκη για να αφηγηθεί τον άδοξο έρωτα μιας ώριμης μεσοαστής Αθηναίας για έναν εικοσιπεντάχρονο φοιτητή του Πολυτεχνείου.

Η «Κυρία Κούλα» είναι η ιστορία του ονείρου μιας γυναίκας, το ρόλο της οποίας ερμηνεύει η εξαιρετική ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου, που διεκδικεί απ' τη ζωή μια τελευταία αγάπη κατάδική της, ένα βλέμμα που να τη σκεπάζει ολόκληρη.

Δυο αταίριαστοι εραστές σε μια συνηθισμένη, θα έλεγε κανείς, ερωτική ιστορία, γεμάτη όμως από τους υπόγειους κραδασμούς δυο ανθρώπων που, έστω κι αν συναντιούνται για να χωρίσουν ξαφνικά λίγο αργότερα, δεν παύουν να δοκιμάζουν τα όρια της καρδιάς τους και τις αντοχές του αισθήματός τους με όση γενναιότητα μπορούν.

Αυτούς τους υπόγειους κραδασμούς επιχειρεί να φωτίσει η θεατρική μεταφορά της νουβέλας, παρακολουθώντας -όπως ακριβώς και η νουβέλα- την ιστορία του ζευγαριού μέσα από τα μάτια της τρομαγμένης από την ίδια της τη ζωή και, περισσότερο, από την ίδια της την επιθυμία, Κούλας. Διαδρομές, στάσεις, αναχωρήσεις, επιστροφές, ανοιχτοί και κλειστοί χώροι, συγκρούσεις και συμφιλιώσεις, αγγίγματα και απομακρύνσεις.

Ο έρωτας είναι εδώ. Αλλά μόνο ο έρωτας δεν είναι πάντα αρκετός για το «μαζί» δυο ανθρώπων.


INFO

Η ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΛΑ, βασισμένο στη νουβέλα του Μένη Κουμανταρέα.

Σκηνοθεσία: Μαστοράκης Νίκος
Σκηνικά: Μαστοράκης Νίκος
Κοστούμια: Μαστοράκης Νίκος
Μουσική: Χρονοπούλου Μαρίνα
Φωτισμοί: Μάσχα Μελίνα
Μουσική επιμέλεια: Μαστοράκης Νίκος

Διανομή: Λυδία Κονιόρδου, Γιώργος Φριντζήλας, Ειρήνη Ιγγλέση
Aπό Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο, ώρα 21.15
Τετάρτη & Κυριακή, ώρα 20.00
Διάρκεια: 75 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό εισιτήριο: 20 ευρώ, Φοιτητικό: 15 ευρώ, για νέους κάτω των 25 ετών: 10 ευρώ (εκτός Σαββάτου και Κυριακής).

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ-Φρυνίχου 14, Πλάκα.
Τηλ. ταμείου 210 3222464 & 210 3236732.
Ώρες και ημέρες λειτουργίας ταμείου: καθημερινά 10.00- 13.00 και 17.00-22.00.