"Εφυγε" η δημοσιογράφος και συγγραφέας Φρίντα Μπιούμπι

05.01.2009
Την τελευταία της πνοή άφησε την Πρωτοχρονιά η δημοσιογράφος και συγγραφέας Φρίντα Μπιούμπι, σε ηλικία 70 ετών, ύστερα από μακροχρόνια ασθένεια. Η Φρίντα Μπιούμπι γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938 και σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο
Την τελευταία της πνοή άφησε την Πρωτοχρονιά η δημοσιογράφος και συγγραφέας Φρίντα Μπιούμπι, σε ηλικία 70 ετών, ύστερα από μακροχρόνια ασθένεια.
Η Φρίντα Μπιούμπι γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938 και σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Στις ΗΠΑ ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία, συνεργαζόμενη με διάφορα έντυπα, ενώ από το 1967 έδινε ανταποκρίσεις για το περιοδικό «Γυναίκα». Το 1973 επέστρεψε στην Ελλάδα. Συνέχισε τη συνεργασία της με το περιοδικό «Γυναίκα», δημοσιεύοντας έρευνες, σχόλια, χρονογραφήματα και ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ αργότερα άρχισε να συνεργάζεται με το περιοδικό «Τετράδιο», τις εφημερίδες «Αθηναϊκή» και «Καθημερινή» και από το 1976 με το «Βήμα» και τον «Ταχυδρόμο». Επίσης, διετέλεσε διευθύντρια της ελληνικής έκδοσης του « Readers Digest».

Η Φρίντα Μπιούμπι έγραψε ακόμα οκτώ βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα και βιογραφίες): «Θηλυκό - Αρσενικό», «Ελλη Λαμπέτη», «Η τελευταία παράσταση», «Δεκατρία Φεγγάρια Μετά», «Και το όνειρο πάγωσε», «Σχέσεις οργής», «Γίγαντες ακοίμητοι κι άλογα φτερωτά» και «Μελίνα: Μια Θεά με τον Διάβολο μέσα της».

Τέσσερα βιβλία της έγιναν μπεστ σέλερ, ενώ κάποια από αυτά μεταφέρθηκαν στη μεγάλη και στη μικρή οθόνη. Η Φρίντα Μπιούμπι, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, ήταν ευγενής άνθρωπος με σημαντική δημοσιογραφική διαδρομή και συγγραφικό έργο, πολύ αγαπητή τόσο στους συναδέλφους της όσο και στους φίλους της. «Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε -και μάλιστα δικαιολογημένα- ότι άφησε πίσω της μία σχολή στην οποία θήτευσαν πολλοί νεότεροι δημοσιογράφοι», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. Σύμφωνα με επιθυμία της, η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.