Γυναίκες "μαινάδες", τότε και σήμερα!

29.10.2008
Έξι γυναίκες και ένας άντρας μεταφέρουν συμβολικά τον μύθο των Βακχών του Ευριπίδη στην πραγματικότητα της σύγχρονης γυναίκας. H παράσταση χοροθεάτρου "Κιθαιρώνας: Ο μυστικός κήπος" παρουσιάζεται στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου.

H παράσταση χοροθεάτρου "Κιθαιρώνας: Ο μυστικός κήπος" παρουσιάζεται στο Μικρό Θέατρο από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου.

Το Χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση Κιθαιρώνας: Ο μυστικός κήπος, η οποία πρόσφατα παρουσιάστηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, συμμετέχοντας στο 17ο Φεστιβάλ της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης αποσπώντας τα επαινετικά σχόλια του κοινού και των κριτικών.

Η παράσταση, που βασίζεται στο μύθο των Βακχών του Ευριπίδη, ανεβαίνει σε χορογραφία Δημήτρη Κυανίδη, δραματουργική επεξεργασία Μαρίας Μυτιλινάκη, μουσική σύνθεση - επιμέλεια Χρύσανθου Χριστοδούλου, σκηνικά-κοστούμια Αθανάσιου Κολαλά, και είχε προγραμματιστεί να πρωτοπαρουσιαστεί στο 1ο Φεστιβάλ «Διονύσου λόγος» στη Μαρώνειας της Θράκης τον Ιούλιο του 2007.

Έξι γυναίκες και ένας άντρας μεταφέρουν συμβολικά τον μύθο στην πραγματικότητα της σύγχρονης γυναίκας. «Η παράσταση αποφεύγει τη μεταφορά μίας και μόνης δραματουργικής αφήγησης του κειμένου των Βακχών και στέκεται σε εικόνες από τον μύθο, που αποτελούν μία προβολή των συμβολικών του στοιχείων στο σήμερα. Η ιδέα της βακχείας, όπως αυτή θα πραγματοποιούνταν τότε και σήμερα, είναι η φυγή από την πραγματικότητα της πόλης. Έτσι, οι γυναίκες ως μαινάδες βρίσκονται έγκλειστες σε ένα σύγχρονο περιβάλλον 'φυγής'. Η παθολογία της καθεμιάς αποτελεί και μία διαφορετική πλευρά του πρίσματος της σύγχρονης γυναίκας».

(Από το σημείωμα της δραματολόγου της παράστασης.)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Χορογραφία: Δημήτρης Κυανίδης
Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Μυτιλινάκη
Μουσική σύνθεση-επιμέλεια: Χρύσανθος Χριστοδούλου
Σκηνικά-κοστούμια: Αθανάσιος Κολαλάς
Φωτισμοί: Γιάννης Τούμπας
Οργάνωση παραγωγής: Αθηνά Σαμαρτζίδου, Ιωάννα Λιάκου

ΧΟΡΕΥΟΥΝ: Μαρλέν Βερσιούρεν, Πόλυ Βόικου, Φάνια Γρηγορίου, Σοφία Καλπενίδου, Έλενα Σγουραμάνη, Ομαρ Γκόρντον, Πένυ Χριστοπούλου.

Παραστάσεις Τετάρτη έως Κυριακή στις 9 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία-22€, Φοιτητικό-15€

Τηλέφωνα ταμείων: 2310 288.000
Τρίτη έως Κυριακή 9.30 π.μ - 9.30 μ.μ

Μονή Λαζαριστών - Κολοκοτρώνη 25-27 Σταυρούπολη.