Στρίγγλα η Καραμπέτη

14.10.2008
«Το ημέρωμα της στρίγγλας», το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται στη Σκηνή Κοτοπούλη του Εθνικού Θεάτρου από τις 5 Νοεμβρίου σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
«Το ημέρωμα της στρίγγλας», το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται στη Σκηνή Κοτοπούλη του Εθνικού Θεάτρου από τις 5 Νοεμβρίου σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Με κεντρικό άξονα το θέμα των σχέσεων ανάμεσα στα δύο φύλα, θέμα διαχρονικό και πάντα επίκαιρο, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης ρίχνει μια φρέσκια ματιά πάνω σε μία από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του μεγάλου δραματουργού και καταθέτει τη δική του σύγχρονη εκδοχή.

Η Κατερίνα, δυναμική αλλά και ενοχλητικά ειλικρινής, απρόβλεπτη και ετοιμόλογη, αρνείται να παίξει με τους κανόνες του παιχνιδιού. Οι άνδρες τρομάζουν μπροστά στην ευφυΐα της και την αποφεύγουν. Την βαφτίζουν «διάβολο», «κόλαση», και?Στρίγγλα. Ο Πετρούκιο εισβάλλει στη σκηνή και αναλαμβάνει δράση, επιλέγοντας έναν δύσκολο στόχο: να «εξημερώσει» τη Στρίγγλα. Η συνάντησή τους είναι εκρηκτική αλλά και ξεκαρδιστική, η σύγκρουση μετωπική και ο γάμος που ακολουθεί πέρα από κάθε λογική και φαντασία.

Το έργο είναι μια αριστουργηματική κωμωδία βασισμένη σε μια παθιασμένη αλλά και τρυφερή ερωτική ιστορία. Eνα παιχνίδι μεταμφιέσεων και εικόνων, όπου τα όρια ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα είναι ασαφή και όπου ο έρωτας κινεί τα νήματα.

Απόδοση - Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Δραματουργική συνεργασία: Έλενα Καρακούλη
Σκηνικά ? κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Κώστας Σουρβάνος
Κίνηση: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Νταλιάνης, Σωκράτης Πατσίκας, Έμιλυ Κολιανδρή, Δημήτρης Μοθωναίος, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Ηλίας Ασπρούδης, Γεννάδιος Πάτσης, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Γιώργος Οικονόμου, Δημήτρης Μακαλιάς, Κωνσταντίνος Μυλώνης, Διαμαντής Φαλέγκος, Ευγενία Ζέκερη.

Προ-παράσταση: 4 Νοεμβρίου
Πρεμιέρα: 5 Νοεμβρίου

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΘΕΑΤΡΟ REX-ΣΚΗΝΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ Πανεπιστημίου 48 τηλ. 210.3305074 και στα 801-11-60000 (από σταθερό) και 210.7234567 (από κινητό).

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00
Κυριακή στις 19.00

Τιμές εισιτηρίων:
Τετάρτη, Πέμπτη
Α΄ διακεκριμένη ζώνη 20 Euro
Β΄ ζώνη 16 Euro
Γ΄ ζώνη 13 Euro

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
Α΄ διακεκριμένη ζώνη 26 Euro
Β΄ ζώνη 23 Euro
Γ΄ ζώνη 13 Euro
Φοιτητικό 13 Euro
Ειδική τιμή 16 Euro

Περιορισμένης ορατότητας 13 Euro