Η Ζέτα... στην Κουζίνα!

17.09.2008
Ένα από τα σημαντικότερα έργα του Alan Ayckbourn, το Absurd Person Singular με ελληνικό τίτλο «Στις Κουζίνες», ανεβαίνει φέτος στο Θέατρο ΗΒΗ σε μετάφραση/διασκευή και σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη.
Ένα από τα σημαντικότερα έργα του Alan Ayckbourn, το Absurd Person Singular με ελληνικό τίτλο «Στις Κουζίνες», ανεβαίνει φέτος στο Θέατρο ΗΒΗ σε μετάφραση/διασκευή και σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη.

Το έργο - μια κλασσική κωμωδία με εξωφρενικούς χαρακτήρες - σατιρίζει αμείλικτα την αστική τάξη, τις συζυγικές και τις κοινωνικές σχέσεις, τις προσπάθειες των ηρώων μας να ανελιχθούν επαγγελματικά. Και επειδή τα καλύτερα πάρτυ, ως γνωστόν, γίνονται «Στις Κουζίνες», το έργο διαδραματίζεται ολόκληρο στις κουζίνες τριών ζευγαριών.

Παραμονή Χριστουγέννων, πέρσι: στην κουζίνα του αγχώδους εμπόρου Σίντνευ και της μανιώδους με την καθαριότητα συζύγου του, Τζέιν. Το μόνο που θέλουν οι δυο τους είναι να πετύχουν επαγγελματικά και να ανέλθουν κοινωνικά. Οργανώνουν στο σπίτι τους πάρτι για να διασκεδάσουν έναν γυναικά αρχιτέκτονα και την εξαρτημένη από χάπια σύζυγό του, και ένα ανώτατο τραπεζικό διευθυντικό στέλεχος με την σνομπ γυναίκα του.

Παραμονή Χριστουγέννων, φέτος: στην κουζίνα του αρχιτέκτονα. Η σύζυγός του Εύα προσπαθεί συνεχώς αλλά ματαίως να αυτοκτονήσει σε μια ξεκαρδιστική δεύτερη πράξη όπου η δράση κορυφώνεται μαζί με την απελπισία των ηρώων.

Παραμονή Χριστουγέννων, του χρόνου: στην κουζίνα του ανώτατου τραπεζικού στελέχους. Πολλά έχουν αλλάξει, σχέσεις έχουν αναδιαμορφωθεί, επαγγέλματα έχουν εξελιχθεί, καριέρες έχουν γκρεμιστεί, όλα έχουν ανατραπεί, αλλά το πάρτι ξεκινά και τελειώνει πάντα Στις Κουζίνες.

Στο έργο πρωταγωνιστούν γνωστοί κι αγαπημένοι ηθοποιοί: οι Τάσος Χαλκιάς, Ράνια Σχίζα, Ζέτα Μακρυπούλια, Σοφία Παυλίδου, Χρήστος Πλαΐνης και Αργύρης Αγγέλου.

Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά, οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ, η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου και τα κοστούμια της Κατερίνας Παπανικολάου.

Info:
«ΣΤΙΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ» στο Θέατρο ΗΒΗ: Σαρρή 27, Ψυρρή
Τηλ. 210 3215127

ΕΝΑΡΞΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008
Παραστάσεις:
Τετάρτη 20.00 (λαϊκή απογευματινή)
Πέμπτη- Παρασκευή 21.15
Σάββατο 18.15 και 21.15
Κυριακή 18.15 και 21.15

Τιμή εισιτηρίου: Γεν. Είσοδος 25 €
Λαϊκή απογευματινή ? Φοιτητικό 18 €