Ξαναφοριέται φέτος η "Φούστα - Μπλούζα"!

17.09.2008
Γραμμένη από το Θανάση Παπαθανασίου και το Μιχάλη Ρέππα το έργο «Φούστα-Μπλούζα» είναι μια σπαρταριστή κωμωδία με θέμα το παιχνίδι των δυο φύλων σε αυτή την ανεξιχνίαστη περιοχή του έρωτα, όπου τα όρια του αρσενικού και του θηλυκού μπερδεύονται.
Γραμμένη από το Θανάση Παπαθανασίου και το Μιχάλη Ρέππα το έργο «Φούστα-Μπλούζα» είναι μια σπαρταριστή κωμωδία με θέμα το παιχνίδι των δυο φύλων σε αυτή την ανεξιχνίαστη περιοχή του έρωτα, όπου τα όρια του αρσενικού και του θηλυκού μπερδεύονται.

Η παράσταση συνεχίζει την επιτυχημένη διαδρομή της για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο «Πειραιώς 131» με νέες αφίξεις: Τη Σόφη Ζαννίνου, το νεαρό Πέτρο Μπουσουλόπουλο και τη Μαρία Κανελλοπούλου.

Η Μαίρη (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) πριν δεκαοχτώ χρόνια ήταν παντρεμένη με το Θανάση, αλλά μόλις έμεινε έγκυος ο Θανάσης την εγκατέλειψε. Η Μαίρη γεννάει μόνη ένα παιδί και λίγο καιρό μετά παντρεύεται έναν άλλον άντρα, τον Κώστα (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος). Εδώ και 17 χρόνια η Μαίρη, ο Κώστας και το παιδί αποτελούν την τέλεια οικογένεια μέχρι που ο Κώστας σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Λας Βέγκας γνωρίζει μια Eλληνίδα χορεύτρια τη Φλορίντα. Η Φλορίντα εδώ και ένα χρόνο του έχει γίνει έμμονη ιδέα και το πράμα χειροτερεύει γιατί εδώ και δυο βδομάδες η Φλορίντα έχει έρθει να εγκατασταθεί στην Ελλάδα και συναντιούνται κάθε μέρα κρυφά.

Εν τω μεταξύ η Μαίρη δέχεται ένα ξαφνικό τηλεφώνημα από το Θανάση, ο οποίος 18 χρόνια μετά την απόδρασή του ζητάει μετανοιωμένος να την ξαναδεί και να γνωρίσει το παιδί του. Η Μαίρη μετά από κάποιους δισταγμούς δέχεται να τον συναντήσει. Και την ημέρα της συνάντησης η Μαίρη πέφτει λιπόθυμη, όταν αντικρίζει μπροστά της μια πανέμορφη ψηλή γυναίκα (Σόφη Ζαννίνου). Η γυναίκα αυτή της λέει ότι είναι ο Θανάσης. Όταν έφυγε από κοντά της πήγε στην Αμερική και έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλλου. Τώρα τον λένε Φλορίντα και δουλεύει στο Λας Βέγκας ως χορεύτρια.

Εδώ αρχίζει μια ατελείωτη φάρσα, όπου οι ρόλοι ανατρέπονται σε ένα ερωτικό παιχνίδι που μοιάζει όλο και πιο πολύ με καρναβάλι. Η εισβολή της τρανσέξουαλ «μητέρας» στο συντηρητικό περιβάλλον αυτής της μεσοαστικής οικογένειας δημιουργεί μια δίνη που παρασύρει τους πάντες. Το γιο της Μαίρης και της Φλορίντας (Πέτρος Μπουσουλόπουλος), μια καθηγήτρια αρχαίων (Ελένη Κρίτα), μιαν αλαφροίσκιωτη χήρα (Μαρία Κατσανδρή), ένα μακιγιέρ (Πάνος Σταθακόπουλος) και έναν ηθικολόγο πρόεδρο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων (Τάκης Παπαματθαίου).

Σκηνοθεσία: ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ + ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ
Σκηνικά: ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΓΚΛΙΔΗΣ
Κοστούμια: ΕΒΕΛΥΝ ΣΙΟΥΠΗ
Φωτισμοί: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Info:
ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131, «ΦΟΥΣΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑ»
Πρεμιέρα: Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη : 20.00
Πέμπτη/ Παρασκευή : 21.15
Σάββατο:18.15 (λαϊκή απογευματινή), 21.15 βραδινή
Κυριακή: 20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΠΛΑΤΕΙΑ: 25.00 €
ΕΞΩΣΤΗΣ: 19.00 €
ΛΑΪΚΗ: 18.00 €
ΟΜΑΔΙΚΟ: 18.00 €
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 18.00 €

Προσφορά της Πέμπτης: Για θεατές κάτω των 25 και άνω των 65 ετών Εισιτήριο 18.00 €