Ποιο χρώμα ταιριάζει σε κάθε μέρα;

30.04.2009
Σκεφτήκατε ποτέ πως μπορείτε να διαλέξετε το ντύσιμό σας όχι μόνο με βάση το κέφι σας και την περίσταση, αλλά με τρόπο που να σας εναρμονίζει με τις πλανητικές ενέργειες; Το χρώμα είναι ο πολύτιμος βοηθός σας. Μη νομίζετε πως χρειάζεται να ντύνεστε, π.χ., στα πορτοκαλί από την κορφή ως τα νύχια. Αρκεί ένα αξεσουάρ, όπως ένα ζευγάρι γάντια, μια εσάρπα ή ένα τσαντάκι. Και, για να ενισχύσετε το αποτέλεσμα, προσθέστε ένα κόσμημα με χρωματιστό πετράδι.

Οι πλανήτες, οι ημέρες της εβδομάδας και τα χρώματα αντιστοιχίζονται με ένα επίπεδο εσωτερισμού, δημιουργώντας λεπτές κλίμακες αναλογιών ανάμεσα στο υψηλό και στο χαμηλό, στο πνευματικό και στο υλικό, στον ουρανό και στη γη.

Το χρώμα είναι ενέργεια και εκείνη που εκπέμπεται από κάθε χρώμα διαφέρει, επειδή χαρακτηρίζεται από άλλο μήκος κύματος. Συνήθως βρίσκουμε μόνοι μας την ισορροπία μας, επιλέγοντας από ένστικτο τη χρωματική δόνηση που είναι πιο κατάλληλη για μας κάθε στιγμή.
Στην αστρολογία η ευαισθησία στα χρώματα και η αγάπη στη μόδα συνδέονται με την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα.

Πώς όμως να συντονιστούμε με την πλανητική δόνηση της κάθε ημέρας και του πλανήτη της και να φορέσουμε το σωστό χρώμα, επιτρέποντας μας να ανταποκριθούμε στις καθημερινές δραστηριότητές μας; Φυσικά, δεν είναι τόσο δύσκολο να εναρμονίσουμε την αστρολογία και τη μόδα. Αρκεί μια λεπτομέρεια του σωστού χρώματος για τον απόλυτο συντονισμό με τον πλανήτη της ημέρας έτσι ώστε να προσελκύσετε τα δώρα του: τη διαίσθηση της Σελήνης τη Δευτέρα, το δυναμισμό του Άρη την Τρίτη, την συναισθηματικότητα του Ερμή την Τετάρτη, την αισιοδοξία του Δία την Πέμπτη, τη γοητεία της Αφροδίτης την Παρασκευή, τη σταθερότητα του Κρόνου το Σάββατο και, τέλος, τη χαρά της Κυριακής, μέρας του Ήλιου. Θέλετε και μια επιπλέον πινελιά για να δώσετε μεγαλύτερη δύναμη και ισορροπία στη μέρα σας; Φορέστε μια χρωματιστή πέτρα σε ένα μενταγιόν, βραχιόλι ή δαχτυλίδι.

Επιλέξτε, έναν αισθησιακό σεληνόλιθο, ένα φλογερό οπάλι ή ένα γυαλιστερό οξιδιανό. Θα είστε πάντα σε αρμονία όχι μόνο με τη μόδα, αλλά και με την πλανητική ενέργεια.

Δευτέρα: Απελευθερώστε τη διαίσθησή σας
Στην ημέρα της Σελήνης αλλά και του Ποσειδώνα έρχεστε πιο εύκολα σε επαφή με τις μυστικές δυνάμεις σας, την ευαισθησία και την ικανότητα να ακούτε, ένα πολύ σημαντικό χάρισμα για όποιον έχει μια δημιουργική εργασία ή ασχολείται με το σπίτι και την οικογένεια. Το χρώμα της Σελήνης είναι το λευκό, που ταιριάζει με όλα τα υπόλοιπα και ιδιαίτερα με το υδάτινο πράσινο του Ποσειδώνα, ο οποίος απογειώνει τη δημιουργική σκέψη.
Στο λευκό ταιριάζουν και τα γκρι, αλλά όχι τα πολύ σκούρα, γιατί θα σας γειώνουν εκεί που εσείς πρέπει να ανοίξετε τα φτερά σας.
Μια πολύτιμη πινελιά: Ο σεληνόλιθος πυροδοτεί τη φαντασία και την ευαισθησία προς τους άλλους, ενώ ένας διάφανος χαλαζίας βοηθάει να δείτε καθαρά μέσα σας.

Τρίτη: Φορτιστείτε με ενέργεια
Αφιερωμένη στη μαχητικότητα του Άρη, πλανήτη της πάλης και του έρωτα, αυτή η μέρα χαρακτηρίζεται από το κόκκινο. Σύμβολο ενέργειας, πάθους και ερωτισμού, θα δώσει ζωντάνια στη δράση σας. Αρκεί μια πινελιά για να απογειώσει τις επιτυχίες σας, ιδιαίτερα αν πρόκειται να αντιμετωπίσετε κάποιον ή να σας δώσει νέα πνοή έπειτα από μια κουραστική φάση. Αν βρίσκεστε ενώπιον μιας απόφασης που απαιτεί ετοιμότητα και συγχρονισμό, συνδυάστε κόκκινο με ροζ, μοβ ή σκούρο πράσινο. Αποφύγετε όμως το μαύρο, γιατί θα επιβραδύνει την πορεία σας, ξυπνώντας την αμφιβολία μέσα σας.
Μια πολύτιμη πινελιά: Φορέστε φωτεινό γρανάτη, που προστατεύει από τα ψυχολογικά τραύματα. Το ζεστό χρώμα από το οπάλι της φωτιάς δίνει ζωντάνια και λαχτάρα για ζωή. Τέλος, ο κόκκινος τουρμαλίνης θρέφει το πάθος του έρωτα.

Τετάρτη: Παίξτε και αυτοσχεδιάστε
Την ημέρα του Ερμή, που αφιερώνεται στα ταξίδια, στις σπουδές και στα παιχνίδια, η σκέψη τρέχει γρηγορότερα και ο λόγος ρέει πιο αυθόρμητα και εύγλωττα. Δώστε προτεραιότητα στο πορτοκαλί, λοιπόν, σύμβολο χαράς, ζωτικότητας, δυναμισμού, κίνησης. Όμως δεν χρειάζεται μονοχρωμία. Γι’ αυτό προσθέστε λεπτομέρειες σε κίτρινο, φούξια, μπλε, πράσινο, γκρι. Και γαλάζιο, σύμβολο ελαφρότητας και ελευθερίας, που ανανεώνει το συναισθηματικό τόνο. Έτσι, αυτοσχεδιάστε, επινοήστε κάτι νέο και δώστε ένα νόημα στη γλώσσα της ειρωνείας.
Μια πολύτιμη πινελιά: Το ζεστό πορτοκαλί του ασβεστίτη δίνει ανεμελιά και ευρύτητα σκέψης. Ο αχάτης ευνοεί την επικοινωνία. Ο γαλάζιος χαλκηδόνιος εκπέμπει γαλήνη, ο σελεστίτης εξισορροπεί λογική και ένστικτο, ενώ η ακουαμαρίνα ενισχύει την πίστη στις ιδέες σας.

Πέμπτη: Είναι η μέρα των μεγάλων σχεδίων
Στη μέρα του Δία, βασιλιά των θεών, το ιδανικό χρώμα είναι το μοβ, σύμβολο μυστικισμού, βάθους, επιβολής και, σε πορφυρή απόχρωση, επιτυχίας. Άλλο ένα ισχυρό χρώμα είναι το βαθύ μπλε της νύχτας, που δείχνει αυτονομία, ιδεαλισμό και γαλήνη. Κι ακόμα, βασιστείτε στο ανανεωτικό πράσινο του ευκαλύπτου και στο τιρκουάζ, που ευνοούν την αυτοσυγκέντρωση. Έτσι, θα κάνετε πιο εύκολες και αποδοτικές τις δραστηριότητες της Πέμπτης, ιδανικής μέρας για να προωθείτε ανανεωτικές προτάσεις και πλάνα, καθώς και να κάνετε επαφές με σημαντικά άτομα.
Μια πολύτιμη πινελιά: Ο αμέθυστος φέρνει σοφία και αποτρέπει τις υπερβολές. Ο αλεξανδρίτης, πράσινος στο φως του ήλιου και μοβ στο τεχνητό, ευνοεί την επιτυχία. Το μπλε λάπις λάζουλι προάγει την τιμιότητα και την αίσθηση δικαίου.

Παρασκευή: Γίνετε τρυφεροί και σαγηνευτικοί
Στην Αφροδίτη, κυρία του έρωτα και της ομορφιάς, είναι αφιερωμένη η Παρασκευή. Της ανήκει το πράσινο, που μιλάει για ελπίδα και αναγέννηση, ευημερία και αυθορμητισμό. Για να συντονιστείτε με τη σαγηνευτική συχνότητα της θεάς, έχετε στην παλέτα σας τα χρώματα της φύσης: το πράσινο των φύλλων αλλά και το ροζ των κοχυλιών, που φέρνει τρυφερότητα, συμπάθεια, ανοχή, καθώς και το γαλάζιο των λουλουδιών. Ιδανική για παιχνίδια αγάπης, η Παρασκευή είναι τέλεια για να αφοσιωθείτε στην τέχνη, να φροντίσετε την εμφάνισή σας και να μαγειρέψετε σπέσιαλ συνταγές.
Μια πολύτιμη πινελιά: Το κοράλλι διευκολύνει τη σύνδεση σώματος και ψυχής (συναισθημάτων). Ο ροδονίτης μας κάνει ανοιχτούς στον έρωτα. Ο αμαζονίτης χαρίζει ήρεμη δύναμη, ενώ ο νεφρίτης, βασιλικό πετράδι των Κινέζων, είναι σύμβολο αγάπης και αρετής.

Σάββατο: Σθεναρότητα, αλλά χωρίς υπερβολές
Η μέρα του Κρόνου καλεί στην περισυλλογή και την απομόνωση. Το κυρίαρχο χρώμα είναι το μαύρο, που σημαίνει βάθος και σοφία, μελαγχολία και μυστήριο. Εναλλακτικά, το καφέ, που μιλάει για σθένος, ορθολογισμό. Και το γκρι σκούρο, το «σβησμένο» πράσινο, το πετρόλ, που ενισχύει τη λογική και το βάθος της σκέψης. Μετριάστε την πολλή αυστηρότητα, που μπορεί να ανακόψει τα συναισθήματα, προσθέτοντας ιβουάρ, γκριζοπράσινο και μπρονζέ.
Μια πολύτιμη πινελιά: Ο οψιδιανός ενισχύει την επίγνωση, ο μαύρος τουρμαλίνης προστατεύει από τον αρνητισμό, το μάτι της τίγρης δίνει θάρρος, αποφασιστικότητα και πίστη.

Κυριακή: Στο επίκεντρο της προσοχής
Στη μέρα που δοξάζει τον Ήλιο όλα πρέπει να είναι φωτεινά, δηλαδή, κίτρινα. Το χρώμα αυτό συμβολίζει την αυτοεκτίμηση, τη γενναιοδωρία, την εξωστρέφεια, την ειλικρίνεια. Το χρυσαφί, το κίτρινο του σαφράν και η ώχρα μας κάνουν να νιώθουμε άνετα, συμφιλιώνοντας την εμφάνιση με την ουσία. Οι θερμοί τόνοι έλκουν την προσοχή και την εκτίμηση για όσα λέμε και κάνουμε. Συνδυάζοντας το κίτρινο με το σκούρο κόκκινο και το καφέ, θα ζήσετε έντονα πάθη, χωρίς να χάσετε το μέτρο.
Μια πολύτιμη πινελιά: Το τοπάζι φέρνει σύνεση και αυτοσυγκράτηση. Ο χαλαζίας ευνοεί τις σωστές επιλογές, τη διαίσθηση, τη διάκριση. Το κεχριμπάρι χαρίζει αυτοεκτίμηση.

Aπό την Ελπίδα Χατζοπούλου