Cazimi: Το πλανητικό φαινόμενο που θα βοηθήσει στην επίτυξη των στόχων μας

23.11.2023
Cazimi: Το πλανητικό φαινόμενο που θα βοηθήσει στην επίτυξη των στόχων μας
Ο ήλιος είναι μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις που γνωρίζουμε. Το αστέρι στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος λατρεύεται εδώ και πολλούς αιώνες από διαφορετικούς πολιτισμούς για τις ζωογόνες ιδιότητές του.

Από αστρολογική άποψη, ο ήλιος πιστεύεται επίσης ότι πυροδοτεί ζωτικότητα και ενέργεια και με τη σειρά του, ενισχύει τη δύναμη και τη δύναμη οποιουδήποτε πλανήτη με τον οποίο σχηματίζει στενή σύνδεση ή ευθυγράμμιση. Αυτή η ευθυγράμμιση είναι αυτό που οι αστρολόγοι ονομάζουν cazimi, μια έννοια που πρωτοεμφανίστηκε γύρω στον έκτο ή τον έβδομο αιώνα στα έργα του ελληνιστικού αστρολόγου Ρητόριου.

Όταν αναφέρονται στο cazimi, οι αστρολόγοι εννοούν έναν πλανήτη που βρίσκεται στην καρδιά του ήλιου.

5 περιπτώσεις όπου τα ακριβά παπούτσια μπορεί να μη δείχνουν την αξία τους

Τι ακριβώς είναι το cazimi και πώς μας επηρεάζει;

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, ένας πλανήτης είναι σε φάση cazimi όταν σχηματίζει στενή σύνδεση με τον ήλιο. Ανεξάρτητα από τον ακριβή ορισμό, μπορούμε να βιώσουμε τα ενεργειακά αποτελέσματα αυτού του αστρολογικού φαινομένου για ώρες πριν και μετά την ακριβή σύνοδο.

Όταν εμφανίζεται ένα cazimi, οι ιδιότητες του πλανήτη που εμπλέκεται πιστεύεται ότι εξαγνίζονται, ενισχύονται και φωτίζονται περισσότερο. Ουσιαστικά, η εγγύτητα του ήλιου πιστεύεται ότι ενισχύει την ενέργεια του πλανήτη, καθιστώντας την μια εξαιρετική και ευοίωνη στιγμή για όλα τα χαρακτηριστικά και τις σφαίρες της ζωής που σχετίζονται με τον πλανήτη. (Μιλάμε για έναν πλανήτη με αστρική δύναμη!).

Για τους περισσότερους πλανήτες, το cazimi εμφανίζεται μία φορά το χρόνο - όταν η τροχιά του πλανήτη ευθυγραμμίζεται με αυτή του ήλιου - ενώ, για έναν πλανήτη που κινείται πιο γρήγορα (όπως ο Ερμής), μπορεί να συμβεί πολλές φορές ετησίως.

Ενώ όλοι έχουμε πρόσβαση στην έμπνευση που προσφέρει κάθε cazimi, εάν ο πλανήτης σε φάση cazimi είναι επίσης ο πλανητικός κυβερνήτης του ήλιου ή της σελήνης σου, είναι ιδιαίτερα εύκολο να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Η Mariah Carey έγινε Barbie και τα Χριστούγεννα είναι... μια ανάσα μακριά

Το cazimi του Άρη

Ο Άρης ενώνεται με τον ήλιο στις 18 Νοεμβρίου και μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε μια αποθήκη ενέργειας και θέλησης για να μας τροφοδοτήσει στην επιδίωξη των στόχων μας. Σε τελική ανάλυση, ο Άρης είναι ο πλανήτης της δράσης και της μύησης και με την επιπλέον δύναμη του ήλιου, αυτές οι ιδιότητες θα φανούν πολύ πιο ισχυρές.

Στο cazimi του Άρη υπάρχει μια ποιότητα σε αυτή την ευθυγράμμιση, η οποία στρέφει την επίγνωσή μας προς αυτό που επιθυμούμε και μας ενθαρρύνει να το αναζητήσουμε. Επιπλέον, μπορούμε να κατανοήσουμε περισσότερο τη ρίζα του θυμού μας - ένα άλλο συναίσθημα που σχετίζεται με τον Άρη - και να δούμε τι πραγματικά εμπνέει την οργή μας. Ο Κριός και ο Σκορπιός είναι τα ζώδια που θα έχουν ιδιαίτερη απήχηση στο cazimi του Άρη.

Τελευταία τροποποίηση στις 23.11.2023 - 11:22