Τα αστρολογικά γεγονότα του Οκτωβρίου φέρνουν νέα ξεκινήματα 

02.10.2023
Τα αστρολογικά γεγονότα του Οκτωβρίου φέρνουν νέα ξεκινήματα 
H εποχή του Ζυγού είναι η εποχή της αλήθειας και η αστρολογία του Οκτωβρίου 2023 φέρνει ισορροπία στις ζωές μας.

Η ανάδρομη δραστηριότητα των τελευταίων δύο μηνών επιτέλους σβήνει, αλλά το χάος της εποχής των εκλείψεων είναι πλήρως φορτωμένο και έτοιμο να ξεκινήσει, πράγμα που σημαίνει ότι επιφυλάσσονται έντονα νέα ξεκινήματα και δραματικά φινάλε για όλα τα ζώδια. Τα σημαντικότερα αστρολογικά γεγονότα του Οκτωβρίου 2023 είναι πολλά και έχουν πολύ ενδιαφέρον.

Τι δεν λείπει ποτέ από την τσάντα σου βάσει ζωδίου

Η ενέργεια του Ζυγού

Η ισορροπία της εποχής του Ζυγού κυριαρχεί τις πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου, δίνοντας έμφαση στις ειρηνικές συνεργασίες, στην αρμονική αισθητική και στην εύρεση της συμμετρίας και της ομορφιάς στα πράγματα. Αυτή είναι η τέλεια ατμόσφαιρα για να απολαύσεις όλη τη διασκέδαση των αρχών του φθινοπώρου. Ο Ήλιος ενώνεται με τον επικοινωνιακό πλανήτη Ερμή στις 4 Οκτωβρίου, ενισχύοντας τις δυνάμεις του Ζυγού και κάνοντας τους πάντες λίγο πιο διπλωματικούς και δίκαιους. Αυτή μπορεί να είναι μια εξαιρετική στιγμή για να εργαστείς για την εξομάλυνση ζητημάτων στις σχέσεις, τη στάθμιση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων των επικείμενων αποφάσεων σου και γενικά για την εξισορρόπηση τυχόν απροσδόκητων ενεργειών στη ζωή σου.

Η Αφροδίτη στον Παρθένο απλοποιεί τα πράγματα στις σχέσεις

Λόγω του πρόσφατου ανάδρομου κύκλου της, η ερωτική Αφροδίτη βρίσκεται στο ζωηρό ζώδιο του Λέοντα από τις 5 Ιουνίου - μια ασυνήθιστα μακρά επίσκεψη για τον πλανήτη της αγάπης και μια επίσκεψη που σηματοδότησε ένα σημαντικό ταξίδι για την εξερεύνηση των σχέσεων και της αυτοεκτίμησης. Αλλά η ενέργεια μεταβάλλεται μόλις η Αφροδίτη εισέλθει τελικά στον Παρθένο στις 8 Οκτωβρίου.

Τι δείχνει ο μήνας που γεννήθηκες για την προσωπικότητα και την υγεία σου, σύμφωνα με την επιστήμη

Ο ανάδρομος Πλούτωνας τελειώνει στις 10 Οκτωβρίου

Το ανάδρομο κύμα που βιώσαμε τους τελευταίους μήνες, άρχισε να σπάει τον Σεπτέμβριο, με τις ανάδρομες στροφές της Αφροδίτης και του Ερμή να ολοκληρώνονται. Αλλά η πλανητική δράση αυξάνεται ακόμη περισσότερο όταν ο ανάδρομος Πλούτωνας του 2023 ολοκληρώσει την πορεία του στις 10 Οκτωβρίου. Ο Πλούτωνας που διψά για δύναμη, κινείται αργά και διακριτικά, επομένως μπορεί να μην αισθανθείς και τόσο πολύ αυτή τη μετατόπιση.

Νιώσε την ένταση με τον Άρη στον Σκορπιό

Η κοσμική θερμοκρασία ανεβαίνει στις 11 Οκτωβρίου, όταν ο τολμηρός και σέξι πλανήτης Άρης μπει στον Σκορπιό. Αυτό το σταθερό ζώδιο του νερού είναι μια από τις ζωδιακές βάσεις του Άρη, επομένως ο κόκκινος πλανήτης αισθάνεται ιδιαίτερα ισχυρός ανάμεσα σε αυτά τα βαθιά και μυστηριώδη κύματα. Αυτή η διέλευση θα αυξήσει τη λίμπιντο, θα οξύνει τις δεξιότητες λήψης αποφάσεων και θα τονώσει τη συλλογική μας λαχτάρα για εξουσία τον υπόλοιπο μήνα.

Έκλειψη Νέας Σελήνης στον Ζυγό

Καλώς ήρθες στην εποχή της έκλειψης! Στις 14 Οκτωβρίου, ο Ήλιος και η σελήνη θα ευθυγραμμιστούν στον Ζυγό, σχηματίζοντας μια έντονη αλλά θεραπευτική έκλειψη νέας Σελήνης. Οι ηλιακές εκλείψεις γενικά εισάγουν νέα πράγματα, αλλά επειδή αυτή η νέα σελήνη βρίσκεται στην κορυφή του Νότιου Δεσμού, ο οποίος συνηθίζει να οδηγεί στην απελευθέρωση, μπορεί να διαπιστώσουμε ότι αυτή η νέα αρχή απαιτεί από εμάς να αγκαλιάσουμε κάποια φινάλε σε τομείς της ζωής μας.

Η σεζόν του Σκορπιού μπαίνει με μυστηριώδη τρόπο

Στις 23 Οκτωβρίου, ο Ήλιος ενώνει τον Άρη με τον σκιώδη Σκορπιό, βυθίζοντάς σε βαθιά στα μυστηριώδη νερά της εποχής του Σκορπιού. Αυτή η επαφή φέρνει τη συναισθηματική ένταση στο προσκήνιο και μπορεί να σε εμπνεύσει να κάνεις αναζήτηση κάτω από την επιφάνεια της ζωής σου για να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου. Η μεταμόρφωση θέλει θάρρος και η ζωδιακή ενέργεια του Σκορπιού δεν φοβάται να μπει κατευθείαν στην καρδιά των πραγμάτων.

Mια πανσέληνος με έκλειψη

Η έκλειψη Σελήνης του Οκτωβρίου στον Ταύρο ανατέλλει στις 28 Οκτωβρίου, υποσχόμενη ένα άκρως δραματικό Halloween που δοκιμάζει τις αξίες και ολοκληρώνει μια σημαντική ιστορία στη ζωή κάθε ζωδίου. Αυτή η κρίσιμη πανσελήνος συνδέεται με μια εκρηκτική αντίθεση μεταξύ του πολεμιστή Άρη και του υπερυψωμένου Δία, φέρνοντας δυνατότητες για σημαντικά συναισθήματα ή επίμονες αντιπαραθέσεις.

Η πανσέληνος του Οκτωβρίου ονομάζεται παραδοσιακά η Σελήνη του Κυνηγού και σίγουρα θα καλέσει τους εσωτερικούς μας πολεμιστές, αναγκάζοντάς μας να αντιμετωπίσουμε το σκοτάδι προκειμένου να μεγαλώσουμε.

Τελευταία τροποποίηση στις 02.10.2023 - 11:52