Η έκλειψη Ηλίου που έρχεται στις 14/10 έχει μια ιδιαίτερη σημασία - Πώς θα σε επηρεάσει

12.10.2023
Η έκλειψη Ηλίου που έρχεται στις 14/10 έχει μια ιδιαίτερη σημασία - Πώς θα σε επηρεάσει
Δακτυλιοειδής λέγεται η έκλειψη που περιμένουμε στις 14 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί στον Ζυγό. Τι σημαίνει αυτό, όμως, για όλα τα ζώδια;

Από τότε που ξεκίνησε η σεζόν του Ζυγού, αυξήθηκε και η πιθανότητα να μπει κάποιος στον πειρασμό να ανταλλάξει την ανεξαρτησία του για χάρη μιας ισορροπημένης, αμοιβαίας και υποστηρικτικής σχέσης. Υπάρχει κάτι σε αυτήν την εποχή του χρόνου που ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την επιθυμία για ανθρώπινη σύνδεση, χάρη στον ήλιο που ταξιδεύει μέσα από αυτό το ζώδιο του αέρα το οποίο κυβερνά η Αφροδίτη. Οι περιπέτειες δίνουν τη θέση τους σε κοινωνικές αλληλεπιδράσεις που φαίνονται αμοιβαία επωφελείς.

Έχοντας αυτό κατά νου, το πνευματικό νόημα της δακτυλιοειδούς έκλειψης ηλίου της 14ης Οκτωβρίου (γνωστή και ως έκλειψη του «δακτυλίου φωτιάς») θα έχει να κάνει με την εξισορρόπηση της ζυγαριάς στις σχέσεις σου. Όχι, λοιπόν, άλλες μονόπλευρες καταστάσεις.

5 τρόποι με τους οποίους οι δυσκολίες σε κάνουν πιο δυνατό άνθρωπο

Τι είναι μια δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου;

Οι δακτυλιοειδείς εκλείψεις ηλίου λαμβάνουν χώρα όταν το φεγγάρι βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο της τροχιάς του, καθώς περνά ανάμεσα στον ήλιο και τη Γη. Σε αυτό το σημείο του ουρανού, το φεγγάρι εξαφανίζει μόνο εν μέρει τις ακτίνες του ήλιου, δημιουργώντας ένα φαινόμενο «δακτυλίου φωτιάς».

Στις 14 Οκτωβρίου ο ήλιος και η σελήνη θα ενωθούν ακριβώς στις 21 μοίρες του Ζυγού, προκαλώντας δυνατά νέα ξεκινήματα στους γενέθλιους χάρτες κάθε ζωδίου.

Αυτή η συγκεκριμένη στιγμή του «δαχτυλίου φωτιάς» είναι πολύ σπάνια, καθώς η επόμενη θα συμβεί το 2046.

Τα 3 ζώδια για τα οποία ο Οκτώβριος θα είναι ο καλύτερος μήνας

Αυτό το φαινόμενο θα φέρει στο προσκήνιο νέες ευκαιρίες για συνεργασία, αποκατάσταση ισορροπίας και δικαιοσύνη, αλλά μπορεί επίσης να απαιτήσει από εσένα να κάνεις κάποια απελευθέρωση. Λαμβάνοντας χώρα κοντά στον Νότιο Δεσμό, αυτό το φαινόμενο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια στιγμή όπου οι προηγούμενες σχέσεις επανεμφανίζονται ή επανέρχονται στην επιφάνεια τα ξεπερασμένα θέματα που σχετίζονται με τον οίκο του γενέθλιου χάρτη που κυβερνά ο Ζυγός. Οι εκλείψεις τείνουν να σηματοδοτούν την αρχή και το τέλος και δεδομένου ότι αυτό θα ξεκινήσει έναν νέο σεληνιακό κύκλο, θα είναι μια ευκαιρία να τεθούν οι βάσεις για μια πιο υποστηρικτική, υγιή δυναμική.

Εάν έχεις εμπλακεί σε δεσμούς όπου αισθάνεσαι εξαντλημένη ή αδικημένη, αυτή θα είναι η στιγμή να εξισορροπήσεις ξανά αυτές τις κλίμακες. Ίσως έχεις επενδύσει υπερβολικά σε κάτι και δεν παίρνεις αρκετά σε αντάλλαγμα ή το αντίστροφο. Μερικές φορές, μπορεί να νιώθεις ότι για να διατηρήσεις την ηρεμία, πρέπει να αποδεχτείς οτιδήποτε σου προσφέρεται. Ωστόσο, καθώς αυτή η έκλειψη ξεδιπλώνεται, θα καταλάβεις ότι και τα δύο μέρη πρέπει να είναι πρόθυμα να προσφέρουν στη σχέση και η ευθύνη δεν μπορεί να πέσει εξ ολοκλήρου πάνω σου.

Πώς να ξεπεράσεις πιο εύκολα μια σχέση που τελείωσε, σύμφωνα με τη συμβουλή ενός ψυχολόγου

Αν και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε οριστικά τέλη στις σχέσεις, οι εκλείψεις έχουν σκοπό να καθαρίσουν ότι δεν σε εξυπηρετεί πλέον, προκειμένου να σε ευθυγραμμίσουν με ότι είναι καλύτερα ευθυγραμμισμένο. Το να φύγεις μακριά από κάποιον δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά σου αξίζουν σχέσεις που είναι εξίσου ικανοποιητικές. Μερικές φορές, για να αποκαταστήσεις την ισορροπία στον δικό σου κόσμο, μπορεί να χρειαστεί να απομακρυνθεί κάποιος από τη ζωή σου. Αξίζεις το καλύτερο.

Τελευταία τροποποίηση στις 12.10.2023 - 08:31