5 καθημερινές συνήθειες που μπορεί να αναστατώσουν το στομάχι σου

04.05.2022
5 καθημερινές συνήθειες που μπορεί να αναστατώσουν το στομάχι σου
Η κατανάλωση καφέ όταν είσαι νηστική μπορεί να αυξήσει το επίπεδο του οξέος στο στομάχι σου και να οδηγήσει σε φούσκωμα. Τέτοιoυ είδους έρευνες δεν θα σου είναι μάλλον πρωτόγνωρες, αλλά υπάρχουν περισσότερες καθημερινές συνήθειες που μπορούν να δημιουργήσουν αναστάτωση στο πεπτικό σου σύστημα και το πιθανότερο είναι να τις αγνοείς. Διάβασε παρακάτω για 5 καθημερινές συνήθειες που μπορεί να σου αναστατώσουν το στομάχι σου.

Η κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού με άδειο στομάχι

Αν έχεις συνηθίσει να ξεκινάς το πρωί σου με χυμό πορτοκαλιού, μάλλον δεν είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα. Γενικά, η κατανάλωση εσπεριδοειδών με άδειο στομάχι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παραγωγής οξέος που οδηγεί σε κοιλιακό άλγος, ναυτία, φούσκωμα και καούρα.

Επιπλέον, η φρουκτόζη στα φρούτα μπορεί να επιβραδύνει το πεπτικό σου σύστημα, εάν την καταναλώσεις πριν από το γεύμα. Η κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού μπορεί να υπερφορτώσει το πεπτικό σύστημα και να βλάψει τα καλά βακτήρια στο έντερο σου.

5 τροφές που μπορούν να ανακουφίσουν ένα αναστατωμένο στομάχι

Η αντικατάσταση των γευμάτων με σαλάτες

Οι σαλάτες λαχανικών δεν είναι τόσο καλές όσο τα γεύματα, αν και έχουν πολλές βιταμίνες. Δεν έχουν πρωτεΐνη και η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε ρυθμιστική δυσλειτουργία.

Επίσης, το να τρως συνεχώς κρύο φαγητό είναι ανθυγιεινό για το στομάχι σου. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την πέψη και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Επιπλέον, εάν φροντίζεις το έντερό σου και θέλεις να αποφύγεις το φούσκωμα, το πρήξιμο και τις κράμπες, πρέπει να τρως περισσότερα ζεστά φαγητά.

Η νόστιμη σως για τη σαλάτα του Καίσαρα στην πιο light εκδοχή της

Το συχνό μάσημας τσίχλας

Οι ερευνητές λένε ότι το συχνό μάσημα τσίχλας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όπως πόνο στο σαγόνι και διάρροια. Μια τσίχλα την ημέρα είναι αρκετή για τον οργανισμό σoυ.

Η ταυτόχρονη κατανάλωση διαφορετικών ειδών φρούτων

Η ανάμειξη διαφορετικών φρούτων δεν είναι καλή συνήθεια για το στομάχι σου επειδή κάθε φρούτο έχει τη δική του ξινή γεύση. Η ανάμειξη όλων αυτών των ξινών γεύσεων μαζί μπορεί να γίνει επικίνδυνη για το στομάχι σου.

Διαφορετικά φρούτα αφομοιώνονται με διαφορετικούς ρυθμούς, οπότε εάν υποφέρεις από φούσκωμα, είναι καλύτερα να σταματήσεις να τρως φρουτοσαλάτες.