Το μυστικό για να ενεργείσαι τακτικά είναι πιο απλό απ'όσο νόμιζες

22.03.2022
Το μυστικό για να ενεργείσαι τακτικά είναι πιο απλό απ'όσο νόμιζες
Ξεκίνα από σήμερα!

Αν δεν το γνωρίζεις ήδη, τα περιττώματα σου μπορούν να σου πουν τόσα πολλά για την υγεία σου. Η πιο πρόσφατη πληροφορία προέρχεται από ένα TikTok που δημοσιεύτηκε από τη γιατρό Kelly Peterson, η οποία μοιράζεται συμβουλές και κόλπα που θα σε βοηθήσουν με τη δυσκοιλιότητα. Αλλά μια πρόσφατη συμβουλή που μοιράστηκε ξεχώρισε: μια εξαιρετικά εύκολη μέθοδος που θα σε βοηθήσει να ενεργείσαι τακτικά.

Γιατί το αλκοόλ επηρεάζει τον ύπνο σου;

Κι όμως, είναι τόσο εύκολο: Απλά πιες ζεστό νερό κάθε πρωί και βράδυ. Σύμφωνα με την Δρ Peterson, αυτό τη βοηθάει να ενεργηθεί μία έως τρεις φορές την ημέρα. «Διεγείρει τα έντερά μου και κάνει την κοιλιά μου να νιώθει υπέροχα», γράφει στην ενότητα σχολίων του βίντεο. Και όχι, το πρωινό σου φλιτζάνι ζεστού καφέ δεν μετράει καθόλου — λέει ότι πίνει ένα ποτήρι ζεστό νερό πριν πιει τον καφέ της.

Στην Αγιουρβέδα, μια αρχαία, ολιστική ιατρική πρακτική που ξεκίνησε από την Ινδία, συνιστάται να πίνεις ζεστό νερό ή νερό σε θερμοκρασία δωματίου για βέλτιστη πέψη. «Το κρύο υγρό επιβραδύνει ολόκληρο το πεπτικό σύστημα περιορίζοντας τη ροή του αίματος στο στομάχι και τα έντερα και επιβραδύνοντας την έκκριση ενζύμων, η οποία με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει λεμφική στασιμότητα και πιο αργό μεταβολισμό», λέει η ιδρύτρια του Surya Spa, Martha Soffer. «Η θερμοκρασία δωματίου και το ζεστό νερό, ωστόσο, έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, βοηθώντας στην αύξηση της κυκλοφορίας στο πεπτικό σύστημα».

Η κατανάλωση ζεστού νερού, όπως το νερό οποιασδήποτε θερμοκρασίας, σε βοηθά επίσης να παραμένεις ενυδατωμένη.