Τα 5 πράγματα που καλό είναι να αποφεύγεις στην καθημερινή σου σωματική υγιεινή

23.03.2022
Τα 5 πράγματα που καλό είναι να αποφεύγεις στην καθημερινή σου σωματική υγιεινή
Aπό την παιδική μας ηλικία έχουμε υιοθετήσει κάποιες καθημερινές ρουτίνες σωματικής υγιεινής, αλλά μερικές φορές δεν συνειδητοποιούμε ότι κάποια πράγματα γίνονται λάθος με συνέπεια να βλάπτουμε τον εαυτό μας. Ακόμη και το πόσο συχνά κάνεις απολέπιση παίζει ρόλο. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να βελτιώσουν τη ρουτίνα σου για τη συνολική σου ευεξία.

Φοράς το ίδιο σερβιετάκι όλη την ημέρα

Οι ειδικοί δεν συνιστούν να φοράς τα ίδια σερβιετάκια όλη την ημέρα. Πρέπει να αλλάζονται κάθε 3-5 ώρες. Επιπλέον, οι σερβιέτες πρέπει να αλλάζονται κάθε 4 ώρες και σε περίπτωση που η περίοδός σου είναι βαριά, είναι καλύτερα να τις αλλάζεις κάθε 2 ώρες.

Χρησιμοποιείς αιχμηρά μυτερά αντικείμενα για να καθαρίσεις τα αυτιά σου

Οι γιατροί συνιστούν να είσαι πιο προσεκτική με τα αυτιά και να σταματήσεις να τα καθαρίζεις με μπατονέτες. Μην καθαρίζεις τα αυτιά σου με τίποτα μικρότερο από μια πετσέτα στο δάχτυλό σου. Οι μελέτες επίσης δεν συνιστούν τη χρήση κεριών αυτιού επειδή δεν είναι αποτελεσματικά και μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν τραυματισμό.

Πώς να φτιάξεις το δικό σου scrub κατά της κυτταρίτιδας

Κάνεις καθημερινή απολέπιση του δέρματος

Το νέο δέρμα ανανεώνεται κάθε 6 εβδομάδες και η επιθετική απολέπιση οδηγεί στην πραγματικότητα σε ξηρό και ερεθισμένο δέρμα. Η χρήση λούφας στο ντους είναι στην πραγματικότητα μια μηχανική απολέπιση. Xρησιμοποίησε σφουγγάρι με λούφα μόνο δύο φορές την εβδομάδα.

Τρίβεις τις μασχάλες σου

Οι ειδικοί λένε ότι και οι μασχάλες σου χρειάζονται απολέπιση, ειδικά αν ξυρίζεσαι. Χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι με λούφα για να εφαρμόσεις ένα scrub σώματος και στη συνέχεια κάνε απαλή απολέπιση. Εάν το δέρμα της μασχάλης σου είναι ευαίσθητο, χρησιμοποίησε καθαριστικό προσώπου.

Κάνε απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα.

Πράσινο σαπούνι: 7 χρήσεις του που θα σου "λύσουν" τα χέρια

Χρησιμοποιείς αντιβακτηριακό σαπούνι στο πρόσωπο

Δυνατό δεν σημαίνει και καλύτερο. Είναι πιο υγιεινό να αποφεύγεις τυχόν καθαριστικά που κάνουν το δέρμα σου ξηρό και ερεθισμένο. Απόφυγε λοιπόν τα σκληρά σαπούνια, συμπεριλαμβανομένων των αντιβακτηριακών. Ο αντιβιοτικός παράγοντας σε τέτοια σαπούνια αφαιρεί από το δέρμα τα ενυδατικά του έλαια.