Πέντε τρόποι για να λευκάνεις αποτελεσματικά τα δόντια σου

15.10.2021
Πέντε τρόποι για να λευκάνεις αποτελεσματικά τα δόντια σου
Είναι απολύτως κατανοητό να θέλεις να απαλλαγείς από τους κίτρινους λεκέδες στα δόντια σου. Τα κίτρινα δόντια συχνά προκαλούνται από λεκέδες από τα πράγματα που τρως και πίνεις, μια αλλαγή που θα γίνει πιο αισθητή με την πάροδο του χρόνου. Ποια είναι λοιπόν η λύση; Η λεύκανση είναι μονόδρομος. Διάβασε παρακάτω πέντε τρόπους που προτείνονται από οδοντίατρο για να απαλλαγείς από τα κίτρινα δόντια. Αν δεν καταφέρεις με κανέναν από αυτούς, η λύση είναι η επαγγελματική λεύκανση

Aπόφυγε τα τρόφιμα που λεκιάζουν

«Τα άτομα που καταναλώνουν τρόφιμα με υψηλή πιθανότητα χρωματισμού, συχνά έχουν περισσότερα κιτρινισμένα ή λεκιασμένα δόντια από ότι τα άτομα που δεν το κάνουν», λέει ο Αμερικανός οδοντίατρος Dr. Αndrew Deutch. Οι κύριοι ένοχοι είναι οι σάλτσες με έντονα χρώματα όπως η σόγια και η μαρινάρα, καθώς και κάποια φρούτα όπως τα βατόμουρα και τα σμέουρα. Τα ποτά μπορούν επίσης να το κάνουν. «Ποτά όπως καφέδες, τσάγια και κόκκινα κρασιά είναι πολύ καλά παραδείγματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν λεκέδες στα δόντια σου», προσθέτει ο Deutch.

Εάν ανησυχείς για τους κίτρινους λεκέδες στα δόντια σου, μπορείς να τα βουρτσίζεις αμέσως μετά το φαγητό ή το ποτό. Μετά τον καφέ μπορείς να συνεχίσεις με μερικές γουλιές νερό για να ξεπλύνεις τα δόντια προτού λερωθούν.

Λευκά δόντια με φυσικό τρόπο: Τα πάμφθηνα υλικά που θα γίνουν ο νέος σου σύμμαχος

Κόψε το κάπνισμα

Αυτό αν και είναι δεν είναι κάτι αγνωστο. Ο Deutch λέει ότι το κάπνισμα είναι μία από τις πολλές αιτίες κιτρινίσματος των δοντιών που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής. Οφείλεται στη νικοτίνη των τσιγάρων, η οποία αφήνει πίσω της μια κίτρινη απόχρωση.

Δοκίμασε μια λευκαντική οδοντόκρεμα

Την επόμενη φορά που θα χρειαστείς οδοντόκρεμα, βεβαιώσου ότι έχεις πάρει μια που γράφει «whitening» στην ετικέτα. Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες περιέχουν μεγαλύτερα σωματίδια από τις κανονικές οδοντόκρεμες, οι οποίες βοηθούν να απομακρυνθούν οι λεκέδες από το εξωτερικό στρώμα των δοντιών σoυ.

Αυτή η πρωινή σου συνήθεια μπορεί να κάνει ζημιά στα δόντια σου, προειδοποιούν οι οδοντίατροι

Προστάτεψε το σμάλτο σου

Δεδομένου ότι το λεπτό σμάλτο των δοντιών μπορεί να κάνει τα δόντια σου να φαίνονται πολύ κίτρινα, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν κάνεις τίποτα που να απομακρύνει αυτό το ανώτερο στρώμα.