Η viral φωτογραφία που δείχνει τα πρώιμα σημάδια καρκίνου του μαστού

15.10.2021
Η viral φωτογραφία που δείχνει τα πρώιμα σημάδια καρκίνου του μαστού
Ο εντοπισμός αυτών των συμπτωμάτων του καρκίνου του μαστού θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σου

Ο Οκτώβριος είναι μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, πράγμα που σημαίνει ότι βλέπουμε πολλές ροζ κορδέλες, ακούμε συναρπαστικές ιστορίες από επιζώντες του καρκίνου του μαστού και θυμόμαστε τη σημασία της τακτικής αυτοεξέτασης.

Πώς αλλάζει το στήθος σου όσο μεγαλώνεις

Κάτι που αξίζει να δεις σε αυτό το πλαίσιο, είναι μια φωτογραφία από την καμπάνια Know Your Lemons. Με τίτλο Πώς μοιάζει ο καρκίνος του μαστού, περιγράφει και απεικονίζει ακριβώς αυτό - με τη βοήθεια δώδεκα λεμονιών. Κάθε γυναίκα αξίζει να δει αυτήν τη φωτογραφία, να τη μοιραστεί με τις φίλες της και να το απομνημονεύσει, γιατί θα μπορούσε να σώσει τη ζωές.

Η φωτογραφία, που δημιουργήθηκε από την Corrine Ellsworth Beaumont του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Worldwide Breast Cancer, όχι μόνο δείχνει κάποια από τα λιγότερο γνωστά φυσικά σημάδια καρκίνου του μαστού - όπως εξογκώματα, διαβρώσεις του δέρματος και λακκάκια - αλλά και λεπτομέρειες για τα συμπτώματα. Αυτά περιλαμβάνουν θερμότητα, αόρατους σβώλους και παχιές μάζες.

Συμπτώματα καρκίνου του μαστού: Η φωτογραφία με τα λεμόνια που έγινε viral

Το 2017 έγινε viral στα κοινωνικά μέσα, χάρη στην επιζώσα του καρκίνου του μαστού Erin Smith Chieze. Η ανάρτησή της αναδημοσιεύτηκε πάνω από 47.000 φορές. Η ίδια αποφάσισε να τη μοιραστεί επειδή παρατήρησε ότι ενώ πολλοί άνθρωποι δημοσίευαν χαριτωμένες εικόνες για να ευαισθητοποιήσουν τις γυναίκες σχετικά με την ασθένεια, κανείς δεν περιγράφει πραγματικά πώς μπορεί να μοιάζει ο καρκίνος του μαστού.

5 λόγοι για τους οποίους μπορεί να κάνεις εύκολα μελανιές στο δέρμα σου

"Τον Δεκέμβριο του 2015, όταν είδα μια εσοχή που έμοιαζε με μία από αυτές τις εικόνες, αμέσως κατάλαβα ότι είχα καρκίνο του μαστού. Προσπάθησα να αισθανθώ έναν όγκο, αλλά δε μπορούσα". Μέσα σε πέντε ημέρες διαγνώστηκε με καρκίνο και τον επόμενο μήνα έμαθε ότι ήταν στο τέταρτο στάδιο. "Ήξερα τι ήταν ο καρκίνος του μαστού, ήξερα τα πάντα για τις αυτοεξετάσεις, αλλά μια εικόνα του με ώθησε να καταλάβω ότι είχα την ασθένεια", λέει η Chieze.

Τελευταία τροποποίηση στις 27.10.2023 - 09:09