Κόκκινο κρασί και εγκυμοσύνη: Πώς συνδέονται επιστημονικά;

05.04.2018
Κόκκινο κρασί και εγκυμοσύνη: Πώς συνδέονται επιστημονικά;
Δυστυχώς, για μεγάλη μερίδα γυναικών η διαδικασία απόκτησης ενός παιδιού όχι μόνο είναι επίπονη και χρονοβόρα, μα επιπλέον απαιτεί τόσο μεγάλη –ψυχική κυρίως- προσπάθεια, που πολλές εξ’ αυτών καταλήγουν να τα παρατήσουν φανερά απογοητευμένες.

Αυτό που σε ορισμένα θηλυκά έρχεται εντελώς φυσικά, άκοπα ή και τυχαία, για κάποιες άλλες γυναίκες αποτελεί έναν στόχο ζωής τον οποία πασχίζουν επί χρόνια να πετύχουν.

Επιστημονικά δε, ισχύει πως τα ζευγάρια που επί τρία χρόνια καταβάλλουν προσπάθειες για παιδί δίχως το επιθυμητό αποτέλεσμα, έχουν μόλις 25% πιθανότητες να πετύχουν την πολυπόθητη εγκυμοσύνη με φυσικά μέσα και όχι με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Αμερικανοί επιστήμονες από το «Washington University in St. Louis», λοιπόν, εξετάζοντας το φαινόμενο αυτό κατάφεραν να συνδέσουν τις αυξημένες πιθανότητες εγκυμοσύνης με μια συνήθεια άκρως απολαυστική, δίνοντας ελπίδα σε εκατομμύρια γυναίκες. Ποια είναι αυτή; Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού!

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη στο εν λόγω αμερικανικό Πανεπιστήμιο, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την εβδομάδα είναι αρκετό για να αυξήσει μια γυναίκα τις πιθανότητές της να κυοφορήσει άμεσα, γεγονός που αποδίδεται στην αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική ρεσβερατρόλη, ουσία που βρίσκεται άφθονη στο συγκεκριμένο είδος κρασιού.

Αντιθέτως, με άλλα αλκοολούχα ποτά (μεταξύ αυτών το λευκό κρασί, η μπύρα, το ουίσκι και η βότκα) δεν συμβαίνει το ίδιο.

Οι ειδικοί, πάντως, τονίζουν πως μιλούν για μικρές ποσότητες κόκκινου κρασιού και πως σε καμία περίπτωση δεν στοχεύουν στο να ενθαρρύνουν τις γυναίκες να προβούν σε υπερβολές…

Μήπως τελικά αξίζει να… το τσούζουμε λίγο παραπάνω;