O σωστός τρόπος να σπάσεις ένα σπυράκι

25.03.2018
O σωστός τρόπος να σπάσεις ένα σπυράκι
Οι ειδικοί συμβουλεύουν

Σε ό,τι αφορά τις συμβουλές για σωστή περιποιήση του δέρματος από τους ειδικούς, το "μην ακουμπάς συνεχώς το δέρμα σου", "φόρα το αντηλιακό σου καθημερινά" και "πιες πολύ νερό" είνα σίγουρα οι πιο σημαντικές. Παρ'όλες τις προσπάθειες των ειδικών όμως, πολλοί είναι εκείνοι που πειράζουν ασταμάτητα τα σπυράκια τους. Και αν και καλό θα ήταν να αφήνουμε τους δερματολόγους να φροντίζουν τα σπυράκια μας έτσι ώστε να αποφεύφουμε τη μόλυνση και τη δημιουργία ουλών, δεν είναι ρεαλιστικό να κλείνουμε ραντεβού με γιατρό κάθε φορά που εμφανίζεται ένα νέο σπυράκι.

Τι θα πρέπει λοιπόν να κάνεις; Αν τα σπυράκια είναι κάτι με το οποίο έρχεσαι αντιμέτωπη καθημερινά, η αισθητικός Renée Rouleau προτείνει να μην τα πειράζεις και να δοκιμάσεις διαφορετικές μεθόδους για να τα ξεφορτωθείς. Αν όμως στο πρόσωπο σου έχει εμφανιστεί ένα αρκετά εμφανές σπυράκι με πύον, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να το σπάσεις, αρκεί να το κάνεις με το σωστό τρόπο. Αυτά είναι τα εύκολα τρία βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

1. Προετοίμασε το δέρμα σου. Είναι καλύτερο να το κάνεις αυτό πριν πας για ύπνο, έτσι ώστε να δώσεις στο δέρμα σου τον απαραίτητο χρόνο για να θεραπευτεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πρώτα, αφαίρεσε κάθε ίχνος μακιγιάζ και πλύνε το πρόσωπο σου με το κατάλληλο καθαριστικο. Στη συνέχεια, πίεσε ελαφρά μια ζεστή (όχι καυτή) πετσέτα πάνω στην περιοχή που βρίσκεται το σπυράκι για δύο λεπτά, έτσι ώστε να κάνεις την επιδερμίδα πιο μαλακή.

2. Τύλιξε τα δάχτυλα σου και πίεσε. Κάλυψε τις άκρες των δεικτών σου με ένα καθαρό χαρτομάντηλο και στη συνέχεια τοποθέτησε τα στις άκρες του, και πίεσε ελαφρά μέχρι να ελευθερωθεί το πύον. Σύμφωνα με τη Renée, μια μικρή ποσότητα αίματος και καθαρού υγρού είναι απόλυτα φυσιολογικά και αναμενόμενα. Αν δυσκολεύεσαι να το αφαιρέσεις μετά από τρεις προσπάθειες, δεν είναι έτοιμο. Η Renée προτείνει να σταματήσεις και να ξαναπροσπαθήσεις την επόμενη μέρα.

3. Εφάρμοσε ένα προϊόν θεραπείας. Μόλις κάνεις την αφαίρεση, εφάρμοσε ένα προϊόν θεραπείας για να εξαλείψεις κάθε πιθανή πηγή μόλυνσης.