Οι θαυματουργές βιταμίνες για κάθε περίσταση

26.05.2011
Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής σε εξαντλούν οδηγώντας το σώμα σου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα σου παρέχουν κάποια τόνωση όμως μερικές φορές χρειάζεσαι συγκεκριμένα διατροφικά στοιχεία για κάθε σου πρόβλημα. Τη λύση τη δίνει η ομοιοπαθητική

Προσπαθείς να ακολουθείς υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής όμως η γρήγοροι ρυθμοί της ζωής, οι κακές συνήθειες όπως η ταχυφαγία και οι στρεσογόνες καταστάσεις εξαντλούν το σώμα και τον οργανισμό σου οδηγώντας τον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα σου παρέχουν την τόνωση που ζητάς αλλά μερικές φορές χρειάζεσαι τη λήψη συγκεκριμένων στοιχείων. Κάθε μέρος του σώματός σου έχει ανάγκη από διαφορετικά διατροφικά στοιχεία. Τη λύση τη δίνει η ομοιοπαθητική παρέχοντας το κατάλληλο χάπι για κάθε σου πρόβλημα!

Οστά: Σκευάσματα με ασβέστιο και Βιταμίνη D

Συμπληρώματα ασβεστίου βοηθούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης. Για καλύτερα αποτελέσματα οι ειδικοί συνιστούν να λαμβάνεται μαζί με βιταμίνη D που βοηθά την απορρόφησή του. Βέβαια καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον γιατρό που θα σου υποδείξει τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα συμπληρώματος. Να θυμάσαι άλλωστε ότι παν μέτρον άριστον. Η λήψη μεγαλύτερης δόσης από τη συνιστώμενη γυρνάει μπούμερανγκ καθώς παρουσιάζονται ποικίλες αντενδείξεις όπως για παράδειγμα πονοκέφαλος και διάρροια.

Μνήμη: Βιταμίνη D

Ο εγκέφαλος έχει δεκάδες σημεία υποδοχείς τις βιταμινής D. Σύμφωνα με τους ερευνητές η βιταμίνη D κάνει καλό στα νεύρα. Επίσης συμβάλει στην ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης.

Πέψη: Αγκινάρα ή μέντα

Η αγκινάρα αποτελεί πολύτιμο φάρμακο για την πέψη των λιπαρών κυρίως λόγω της χολερετικής της δράσης, την αύξηση δηλαδή της έκκρισης της χολής αλλά και στην κυναρίνη που περιέχει, μια πικρή και αρωματική ουσία. Ιδιάιτερα ευεργετική επίσης, κυρίως για το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου είναι και η μέντα, καθώς αυξάνει τις εκκρίσεις των πεπτικών υγρών και χαλαρώνει του μυς του εντέρου. Η ομοιοπαθητική διαθέτει αρκετά σκευάσματα που έχουν ως βάση τους τα παραπάνω στοιχεία και θα σε βοηθήσουν ιδιαίτερα σε προβλήματα δυσπεψίας.

Οραση: Βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρος

Υπάρχουν πολλά ομοιοπαθητικά φάρμακα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος που βελτιώνουν την όρασή σου διατηρώντας υγιή τα μάτια σου. Χρησιμοποιούνται επίσης για την ίαση προβλημάτων όρασης διαφόρων τύπων όπως εκλάμψεις που συχνά συνδυάζονται με ίλιγγο και πονοκέφαλους.

Καρδιά: Λίπη Ω3

Αυτά τα λιπαρά οξέα, που βρίσκονται στα ψάρια ρίχνουν τις τιμές των τριγλυκεριδίων που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και διαβήτη. Υψηλές δόσεις ωμέγα-3 δεν πρέπει να λαμβάνονται χωρίς τη συμβουλή γιατρού.

Νεφρά: Βιταμίνη Β6 και Κράνμπερι

Το νερό είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσεις την υγεία των νεφρών σου αλλά και η βιταμίνη Β6 έχει απίστευτα οφέλη. Μελέτες έχουν διαπιστώσει επίσης πως η κατανάλωση κρανμπερι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρας στα νεφρά και προλαμβάνει λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Ως ομοιοπαθητικό φάρμακο χρησιμοποιείται προληπτικά και όχι για την καταπολέμηση σοβαρών νεφρικών προβλημάτων.

Γονιμότητα: Βιταμίνη C και ψευδαργύρος για τους άνδρες, Αντιγηραντική ορμόνη για τις γυναίκες

Η ομοιοπαθητική ιατρική, πολλές φορές έχει αποδειχθεί επιτυχής στην αντιμετώπιση προβλημάτων γονιμότητας που προέρχονται είτε λόγω της μικρής κινητικότητας των σπερματοζωαρίων του άνδρα ή λόγω προβλημάτων γονιμότητας της γυναίκας. Σύμφωνα με τους ερευνητές τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν από βλάβες του DNA του σπέρματος ενώ η αντιγήραντική ορμόνη τριπλασιάζει τις πιθανότητες μιας γυναίκας να συλλάβει βελτιώνοντας το περιβάλλον των ωοθηκών.

Δέρμα: Καροτενοειδή

Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, χημικές ουσίες γνωστές ως καροτενοειδή και οι οποίες βρίσκονται στα πράσινα λαχανικά βοηθούν τη βελτίωση της υφής του δέρματος. Αλλωστε μην ξεχνάς πως η λήψη καροτενοειδών δίνουν απίστευτο μπρονζέ λαμπερό μαύρισμα!

Συκώτι: Εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου

Οσο κι αν σου κάνει εντύπωση το γαϊδουράγκαθο λειτουργεί θεραπευτικά για τις πεπτικές διαταραχές ενώ έχει αντιφλεγμονώδη ιδιότητα. Το γαϊδουράγκαθο χάρη σε μια ουσία που περιέχει, την γλουταθειόνη, προστατεύει τα ηπατικά κύτταρα, εμποδίζοντας τις τοξίνες να εισχωρήσουν σ’ αυτά και εξουδετερώνοντας τις τοξίνες που έχουν ήδη εισχωρήσει. Ωστόσο, αν αποφασίσεις να πάρεις κάποιο σκεύασμα με βάση το γαϊδουράγκαθο καλό θα ήταν να συμβουλευτείς πρώτα τον γιατρό σου δεδομένου ότι σε συνδυασμό με ουσίες που εμπεριέχονται σε πολλά αντιβιοτικά προκαλεί παρενέργειες.

Αρθρώσεις: Κάψουλες από μουρουνέλαιο

Το μουρουνέλαιο συνίσταται για προβλήματα άρθρωσης. Έρευνες έχουν δείξει ότι κάψουλες μουρουνέλαιου αποτρέπουν τον πόνο που προκαλείται από την οστεοαρθρίτιδα ή άλλες ρευματικές παθήσεις.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα