Τα μυστικά του γυναικείου οργασμού

19.05.2011
Φταίει ο σύντροφός σου και η τεχνική του ή μήπως το μυαλουδάκι σου είναι η αιτία που δεν μπορείς να χαρείς τον έρωτα εις το έπακρον;

Απασχολεί εξίσου άνδρες και γυναίκες. Ο λόγος για το άλυτο μυστήριο του γυναικείου οργασμού. Φταίει ο σύντροφός σου και η τεχνική του ή μήπως το μυαλουδάκι σου είναι η αιτία που δεν μπορείς να χαρείς τον έρωτα εις το έπακρον; Οποια κι αν είναι η απάντηση το σίγουρο είναι πως μπορείς να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα μέσω δύο οδών, με επιστημονικά τεκμήρια.

Το μυστήριο του γυναικείου οργασμού

Νέα επιστημονική μελέτη που εξετάζει το πώς ο εγκέφαλος μιας γυναίκας αντιδρά όταν αυτή φτάνει σε οργασμό αναμένεται να βοηθήσει τους επιστήμονες να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του.

Με τη χρήση σαρωτών οι ερευνητές παρατήρησαν ποια μέρη του εγκεφάλου ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ανακαλύπτοντας τα δύο μονοπάτια που οδηγούν στην κορύφωση. Ο ένας τρόπος για να ζήσεις ονειρεμένους οργασμούς είναι η αυτοικανοποίση ενώ ο δεύτερος ως γνωστόν η σωματική επαφή με τον εραστή σου.

Βάλε στο παιχνίδι την φαντασία και αφέσου

Είτε είσαι μόνη σου δίχως κάποιον σύντροφο μόνιμο ή της μιας βραδιάς ή προτιμάς να κάνεις σεξ με τον σύντροφό σου βάλε στο παιχνίδι την φαντασία. Η επιστήμη αποφάνθηκε άλλωστε ότι όσο περισσότερες φαντασιώσεις, τόσο καλύτερα! Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «New Scientist» και προέρχονται από δύο έρευνες.

Η πρώτη έρευνα έγινε στο Αμερικάνικο πανεπιστήμιο Rutgers του New Jersey με επικεφαλής το Dr Barry Komisaruk. Η ερευνητική του ομάδα μελέτησε τις μαγνητικές τομογραφίες γυναικών τη στιγμή που έφταναν στη κορύφωσή ενώ αυτοϊκανοποιούνταν. Όπως διαπιστώθηκε κατά τον οργασμό υπήρξε αυξημένη δραστηριότητα σε περισσότερα από 30 τμήματα του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου του προμετωπιαίου φλοιού, μια περιοχή που ελέγχει λειτουργίες όπως η λήψη αποφάσεων και ελέγχει την φαντασία.

Η δεύτερη έρευνα με επικεφαλής τον Έλληνα γιατρό Γιαννίκο Γεωργιάδη μελέτησε δείγμα γυναικών που έκαναν έρωτα με τον σύντροφό τους. Όπως διαπιστώθηκε η ίδια περιοχή του εγκεφάλου «σβήνει» κατά τη διάρκεια του οργασμού. Αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα φτάνει σε οργασμό όταν αφήνεται ενώ σε αντίθετη περίπτωση, όταν δεν μπορεί να αφαιρεθεί, είναι σφιγμένη ή σκέφτεται δεν καταφέρνει να φτάσει στην κορύφωση.

Δύο δρόμοι οδηγούν στην κορύφωση

Φαίνεται δηλαδή ότι ο γυναικείος οργασμός, σε αντίθεση με τον ανδρικό, έχει άμεση συσχέτιση με τη συνείδηση και τη σκέψη. Όπως βέβαια σημειώνει σε συνέντευξή του στην Βρετανική Daily Mail ο Δρ. Γεωργιαδης δεν πιστεύει ότι ο οργασμός «σβήνει» τη συνείδηση και τη σκέψη αλλά απλώς τις μεταβάλλει.

"Οταν ρωτάς κάποια γυναίκα πώς βιώνει τον οργασμό δηλώνει πως χάνει τον έλεγχο. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν είναι αυτό που βοηθάει στην μεγιστοποίηση της απόλαυσης ή είναι απλά μία παρενέργεια που έρχεται κατά την κορύφωση" σημείωσε.

Αμφότερες πάντως οι μελέτες δείχνουν πως οι εγκέφαλοι των γυναικών έχουν δύο οδούς για να φτάσουν στον οργασμό είτε μέσω της αυτοικανοποίησης είτε κάνοντας έρωτα με τον σύντροφό τους.

Μάλιστα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η περαιτέρω μελέτη του οργασμού αλλά και ο ρόλος που διαδραματίζει ο προμετωπιαίος φλοιός θα μπορούσε να βοηθήσει τις γυναίκες που έχουν δυσκολία να φτάσουν στη κορύφωση.

Η έρευνα προσφέρει πολύτιμη γνώση που θα επιτρέψει σε όσες έχουν ανάλογα προβλήματα να χαρούν και να απολαύσουν τον έρωτα, διότι οργασμός υπάρχει και μπορεί να επιτευχθεί όχι μόνο με έναν αλλά δύο τρόπους!

Επιμέλεια: Δήμητρα Γκούντρα