Οι χώρες με τις πιο ευτυχισμένες γυναίκες στον κόσμο - Σε αρκετά χαμηλή θέση η Ελλάδα

30.10.2023
Οι χώρες με τις πιο ευτυχισμένες γυναίκες στον κόσμο - Σε αρκετά χαμηλή θέση η Ελλάδα
Τα αποτελέσματα νέας έρευνας σχετικά με το πόσο ευτυχισμένες είναι οι γυναίκες σε κάθε χώρα του κόσμου είναι μάλλον απογοητευτικά για τις Ελληνίδες!

Νέα έρευνα που υπογράφουν από κοινού το Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης του Όσλο (PRIO) και το Ινστιτούτο Γυναικών του Πανεπιστημίου Georgetown στις ΗΠΑ αποκαλύπτει σε ποιες χώρες ζουν οι πιο ευτυχισμένες γυναίκες. Και όχι, η Ελλάδα δεν βρίσκεται ούτε καν στην πρώτη δεκάδα - ούτε στην εικοσάδα, εδώ που τα λέμε!

Οι άνθρωποι που διεξήγαγαν την έρευνα εξέτασαν 13 δείκτες μεταξύ των οποίων τις συνθήκες διαβίωσης, εργασίας, αντίληψης, δικαιοσύνης, ασφάλειας και εκπαίδευσης αλλά και την ύπαρξη και εφαρμογή νόμων υπερ των γυναικών σε 177 χώρες σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 44 ευρωπαϊκές.

Στη λίστα αυτή, λοιπόν, τη πανευρωπαϊκή, η Ελλάδα βρίσκεται στο νούμερο 35 ενώ σε παγκόσμια κλίματα τη βρίσκουμε στο νούμερο 51.

Στην κορυφή της λίστας αυτής, με «νίκη» στις 3 από τις 13 ελεγχόμενες κατηγορίες βρίσκουμε τη Δανία ενώ στο τέλος το Αφγανιστάν.

Ιδού το Top 10 των χωρών που θα επέλεγε με κλειστά μάτια μια γυναίκα για να ζήσει με χαμόγελο.

1_88.png

Δημογραφικό πρόβλημα: Η Ελλάδα γερνάει με ταχύτατους ρυθμούς - Νέα δεδομένα προκαλούν ανησυχία

Η θέση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή λίστα είναι κάτω από το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία και πάνω από τη Μολδαβία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Κύπρο, τη Λευκορωσία και το Κόσσοβο.

2_15.png

Τελευταία τροποποίηση στις 30.10.2023 - 14:07