Τα μυστικά για ενέργεια από το πρωί μέχρι το βράδυ

12.10.2020
Τα μυστικά για ενέργεια από το πρωί μέχρι το βράδυ
Οι κινήσεις για μια ενεργητική καθημερινότητα

Μπορεί οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες της καθημερινότητας να σου ρουφούν όλη την ενέργεια, αλλά σου έχουμε ευχάριστα νέα: Οι υγιεινές συνήθειες έχουν σημαντικό αντίκτυπο στα επίπεδα της ενέργειάς σου. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να μην ξυπνάς συνεχώς κουρασμένη;

Δες και αυτό: 3 τρόποι με τους οποίους η άσκηση βοηθάει -και- την ψυχική σου υγεία

Το πρωί
Ενυδατώσου
Μόλις ξυπνήσεις, πιες ένα ποτήρι νερό. Δε θα σου δώσει μόνο ενέργεια, αλλά θα ξυπνήσει επίσης το πεπτικό σου σύστημα.

Φάε το σωστό πρωινό
Ένα υγιεινό, θρεπτικό και χορταστικό πρωινό θα σου προσφέρει ενέργεια και τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου για λειτουργεί σωστά.

Γυμνάσου
Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά η πρωινή γυμναστική θα σου δώσει μεγάλη ενέργεια και αυξάνει τις πιθανότητες να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

Το απόγευμα
Κάνε μια βόλτα

Ακόμη κι αν είναι για δέκα λεπτά, μια βόλτα στον φρέσκο αέρα και τον ήλιο θα σε ανανεώσει και θα σε κάνει να νιώσεις πιο παραγωγική.

Φάε το σωστό σνακ
Μία χούφτα ανάλατοι ξηροί καρποί, ένα φρούτο, ένα γιαούρτι ή μια μπάρα δημητριακών είναι ιδανικές επιλογές.

Πιες πράσινο τσάι
Όσο δελεαστικός κι αν σου φαίνεται ο δεύτερος καφές, μία κούπα πράσινο τσάι θα σου δώσει ενέργεια και πολλά οφέλη για τον οργανισμό σου.

- Για να κοιμηθείς σωστά και να δώσεις στον οργανισμό σου την ξεκούραση που χρειάζεται και του αξίζει, το βράδυ απόφυγε το αλκοόλ, καθώς μπορεί να διακόψει τον φυσικό κύκλο ύπνου, και μείνε μακριά από τις ηλεκτρικές συσκευές ανοιχτές στην κρεβατοκάμαρα σου. Αντ'αυτού, προτίμησε να διαβάσεις ένα βιβλίο.