5 αιτίες που δεν πατάς στο γυμναστήριο

04.11.2010
Θέλεις να γίνεις κορμάρα, θέλεις να φορέσεις το καυτό μινάκι μέχρι το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, κι όμως στο γυμναστήριο δεν πατάς. Τι συμβαίνει και δεν κάνεις χρήση της ετήσιας συνδρομής στο γυμναστήριο και ποιές αιτίες σε κρατούν μακρυά από το τέλειο σώμα;

Θέλεις να γίνεις κορμάρα, θέλεις να φορέσεις το καυτό μινάκι μέχρι το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, κι όμως στο γυμναστήριο δεν πατάς. Τι συμβαίνει και δεν κάνεις χρήση της ετήσιας συνδρομής στο γυμναστήριο και ποιές αιτίες σε κρατούν μακρυά από το τέλειο σώμα;

1. Σου έχουν πει ότι πρέπει να πηγαίνει στο γυμναστήριο το πρωί αλλά εσύ δουλεύεις από νωρίς:

Δεν είναι απαραίτητο να τρέχεις στο γυμναστήριο σαν την τρελή από τα χαράματα. Αποτελεί μεγάλο μύθο πως πρέπει να γυμνάζεσαι πολύ νωρίς το πρωί για να έχει αποτέλεσμα η άσκησής σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πηγαίνεις στο γυμναστήριο την ώρα που σε βολεύει και το κορμί σου θ'΄ανταποκριθεί σε αυτή ακριβώς. Το γεγονός πως κάποιοι επιλέγουν το πρωί σχετίζεται με την ευεξία που προσφέρει η άσκηση, η οποία είναι αλήθεια πως μπορεί να σου γεμίσει την ημέρα.

2. Όλα τα μηχανήματα είναι πιασμένα:

Φτάνεις στο γυμναστήριο μαζί με όλους εκείνους που σχολάνε μετά το 9- 5 πρόγραμμα δουλειάς. Φυσικά, το να προλάβεις κάποιο ελεύθερο διάδρομο αποτελεί όνειρο ενώ ο ίδιος χαμός γίνεται και στο ελλειπτικό μηχάνημα. Μην σκας. Όλοι οι καλοί χωράνε στα ομαδικά προγράμματα του γυμναστηρίου, γι' αυτό μπορείς να περάσεις μια ωραιότητα ωρίτσα κάνοντας στεπ ή αεροβική γυμναστική, να περάσει η ώρα αιχμής και κατόπιν να το ρίξεις στη γυμναστική με βάρη!

3. Οι φουσκωτοί σε κοιτούν σαν εξωγήινη και οι μοντέλες σαν παράσιτο:

Είναι αλήθεια πως το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στο γυμναστήριο, δεν βοηθά τις απλές γυναίκες με τα πιασίματά τους να γυμναστούν σωστά. Από τη μια έχουμε τους επίδοξους Σβατζενέγκερ που φυσάνε και ξεφυσάνε κάτω από τη μπάρα και έχουν πιασμένα όλα τα μηχανήματα. Αν πας να τους ενοχλήσεις και να κάνεις κανένα σετ κοιλιακών, σε κοιτούν λες και είσαι από άλλο πλανήτη. Από την άλλη, έχουμε και τις επίδοξες μοντέλες που πηγαίνουν στο γυμναστήριο για καμάκι και για να δείξουν το καινούργιο τους κολάν! Μην αποφεύγεις το γυμναστήριο για καμία από τις παραπάνω δύο κατηγορίες ανθρώπων. Θυμήσου τον στόχο σου, το να βάλεις μίνι φούστα τα Χριστούγεννα και διεκδίκησε κι εσύ όσα έχεις πληρώσει στην ετήσια συνδρομή σου.

4. Ο γυμναστής δεν σου δίνει σημασία:

Στα γυμναστήρια με πολύ κόσμο, είναι σίγουρο πως δύσκολα θα πείσεις κάποιο γυμναστή να σε βοηθήσει να βγάλεις το προσωπικό σου πρόγραμμα και να το εκτελέσεις σωστά. Αν φυσικά, επιλέξεις ένα πιο μικρό γυμναστήριο, θα έχεις την ευκαιρία να γυμναστείς πιο σωστά και να έχεις ένα άτομο ειδικευμένο που να φτιάξει το πρόγραμμα άσκησης εκείνο που να ταιριάζει στα μέτρα σου.

5. Δεν έχεις το χρόνο να πας στο γυμναστήριο και η άσκηση σου τρώει την ενέργεια:

Σίγουρα καθένας από εμάς έχει χιλιάδες προβλήματα, υποχρεώσεις και περιορισμένο χρόνο για να τον διαθέσουμε σε πολυτέλειες όπως η γυμναστική. Σταμάτα να θεωρείς την καλή σου φυσική κατάσταση πολυτέλεια. Αν η Μαντόνα και άλλες διάσημες του Χόλιγουντ, βρίσκουν χρόνο, ανάμεσα σε γυρίσματα, περιοδείες, παιδιά και τηλεοπτικές υποχρεώσεις να γυμναστούν, εσύ κι εγώ δεν έχουμε δικαιολογία. Και μην μου πεις πως αυτές έχουν προσωπικούς προπονητές, γιατί υπάρχουν χιλιάδες φωτογραφίες που δείχνουν την Γκουίνεθ να γυμνάζεται σε συνοικιακά γυμναστήρια, την Άνιστον να τρέχει στο πάρκο, όσο εσύ την βγάζεις μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας σόου μαγειρικής! Έλα τώρα, που δεν μπορείς να βρεις τα 30 λεπτάκια που χρειάζονται για να πας μέχρι το gym!

Από την Κατερίνα Π.