Οι βασικοί κανόνες της γυμναστικής

10.12.2001
Πρώτα απ' όλα για να αρχίσετε να γυμνάζεστε πρέπει, κάθε πρωί, να φέρνετε στο μυαλό σας την όμορφη σιλουέτα που θα αποκτήσετε.
Πρώτα απ' όλα για να αρχίσετε να γυμνάζεστε πρέπει, κάθε πρωί, να φέρνετε στο μυαλό σας την όμορφη σιλουέτα που θα αποκτήσετε.

1. Μην αναβάλετε το πρόγραμμα γυμναστικής προκειμένου να δείτε τηλεόραση ή να φάτε ένα γεύμα επιπλέον ή ακόμη και να κοιμηθείτε. Σκεφτείτε πόσο όμορφα θα αισθάνεστε μετά από τις ασκήσεις.
2. Φροντίστε να φοράτε βαμβακερά και άνετα ρούχα, π.χ. ένα κολάν και ένα κορμάκι, και τα μαλλιά σας να είναι πιασμένα ώστε να μη σας ενοχλούν κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.
3. Αν είστε αρχάριοι, να εκτελείτε την κάθε άσκηση 10 φορές και όταν η φυσική σας κατάσταση βελτιωθεί, μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των επαναλήψεων.
4. Όταν εκτελείτε την άσκηση, μη ξεχνάτε να εισπνέετε και να εκπνέετε.
5. Να έχετε ίσια πλάτη και τεντωμένα τα γόνατα, όταν το απαιτεί η άσκηση.
6. Μην πιέζετε τον εαυτό σας μέχρι εξαντλήσεως. Γυμναστείτε μέχρι το σημείο που αντέχετε ή αν θέλετε να συνεχίσετε με επιμονή, κάντε μικρά διαλείμματα χαλαρώνοντας με βαθιές αναπνοές.
7. Για να κάνετε γυμναστική πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον 1½ ώρα από το γεύμα και φυσικά να μην έχετε πιει πολύ νερό.
8. Απαραίτητο προκαταρκτικό στάδιο της γυμναστικής είναι το ζέσταμα. Μία εύκολη άσκηση προθέρμανσης είναι το τρέξιμο για 5 λεπτά. Μπορείτε ακόμη να κάνετε πηδηματάκια, σηκώνοντας ένα-ένα γόνατο ή και τα δύο σαν σχοινάκι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ