Η άσκηση δίνει τη λύση

28.11.2002
Επισκέπτομαι συχνά το γυμναστήριο και γλιτώνω την ψυχοθεραπεία! Σας παρουσιάζουμε πέντε προβλήματα στα οποία η γυμναστική δίνει τη λύση!
Επισκέπτομαι συχνά το γυμναστήριο και γλιτώνω την ψυχοθεραπεία! Πέντε προβλήματα στα οποία η γυμναστική δίνει τη λύση!

1. Κατάθλιψη: Με την άσκηση ο οργανισμός εκκρίνει ενδορφίνες. Πρόκειται για ουσίες που μας κάνουν να είμαστε στα ''πάνω'' μας!
2. Αϋπνία: Ο νυχτερινός ύπνος είναι ένα από τα καλύτερα γιατρικά για την πνευματική κατάσταση, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Η ήπια άσκηση βοηθά να γίνει ο ύπνος βαθύτερος, ακόμα κι αν δεν κοιμόμαστε οκτώ ώρες. Η πιθανότερη εξήγηση είναι η αύξηση της σωματικής θερμοκρασίας, που ρυθμίζει τα στάδια του ύπνου.
3. Πείνα: Ένα κορμί γυμνασμένο αναγνωρίζει ευκολότερα το σημείο του κορεσμού και στέλνει το ανάλογο μήνυμα στον εγκέφαλο.
4. Εξυπνάδα: Σύμφωνα με μετρήσεις μετά από έντονη σωματική δραστηριότητα, οι διανοητικές ικανότητες παρουσιάζουν 20-30% βελτίωση. Οι πιθανές αιτίες είναι η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος και η έκκριση διάφορων ορμονών, που προκαλεί η έντονη σωματική άσκηση.
5. Σεξουαλική ορμή: Μισή ώρα τρέξιμο είναι αρκετή για να αυξήσει τα επίπεδα της κυρίαρχης σεξουαλικής ορμόνης, της τεστοστερόνης, για ένα μισάωρο μετά την άσκηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ