Γυμναστική με ψηλά τακούνια

10.11.2008
Θυμάσαι πως πριν λίγο καιρό η Βικτόρια Μπέκαμ αρνούνταν να πάει στο γυμναστήριο, αφού ήταν αναγκασμένη να αποχωριστεί τα αγαπημένα της δωδεκάποντα γοβάκια. Ίσως αυτή να ήταν η αφορμή για την νέα αεροβική τρέλα που ξεκίνησε στην Αμερική και έρχεται και στη χώρα μας: τη γυμναστική πάνω στις δωδεκάποντες γόβες στιλέτο, και μάλιστα με την ευλογία των γιατρών.

Θυμάσαι πως, πριν λίγο καιρό, η Βικτόρια Μπέκαμ αρνούνταν να πάει στο γυμναστήριο, αφού ήταν αναγκασμένη να αποχωριστεί τα αγαπημένα της δωδεκάποντα γοβάκια. Ίσως αυτή να ήταν η αφορμή για την νέα αεροβική τρέλα που ξεκίνησε στην Αμερική και έρχεται και στη χώρα μας: τη γυμναστική πάνω στις δωδεκάποντες γόβες στιλέτο, και μάλιστα με την ευλογία των γιατρών.

Η νέα μόδα των γυμναστηρίων ονομάζεται "Η δύναμη της γόβας στιλέτο" και υιοθετήθηκε ως ομαδικό πρόγραμμα αερόβιας άσκησης σε γυμναστήρια της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες και του Μαϊάμι. Σκοπός της άσκησης είναι να ενδυναμωθούν τα πόδια και οι γάμπες, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεις την ισορροπία και στάση του σώματος. Παράλληλα βοηθάς τον εαυτό σου να αποκαλύψει το μοντέλο που κρύβει μέσα του.

Εκτός από τους σχεδιαστές υποδημάτων που έχουν ενθουσιαστεί με το συγκεκριμένο τρόπο άθλησης, φαίνεται πως η γυμναστική με ψηλοτάκουνα έχει την έγκριση και των γιατρών. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Όξφορντ Μπρουκς αποκάλυψε πως τα ψηλά τακούνια δεν σχετίζονται με την ανάπτυξη αρθρίτιδας στα γόνατα. Σύμφωνα με τα ευρήματα, υπεύθυνη είναι η παχυσαρκία, ειδικά στις ηλικιακές ομάδες που δεν έχουν κλείσει τα 40 χρόνια ζωής. Και το πιο εντυπωσιακό εύρημα της έρευνας έδειξε πως τα τακούνια και ειδικά ο χορός πάνω στα δεκάποντα γοβάκια, μπορούν να σε προστατεύσουν από την αρθρίτιδα των γονάτων.

Πώς γίνεται το μάθημα με τα ψηλοτάκουνα: το πρώτο μισάωρο περιλαμβάνει βασικές ασκήσεις πιλάτες αλλά και διάφορες ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης στην διάρκεια των οποίων είσαι ξυπόλυτη. Στο τελευταίο τέταρτο, φοράς τα τακούνια σου και ξεκινούν διάφορες χορευτικές αερόβιες ασκήσεις με μουσική υπόκρουση. Η γυμνάστρια που ηγείται του μαθήματος δείχνει τις κινήσεις που γυμνάζουν τους γοφούς, τους μηρούς και τους αστραγάλους.

Προσοχή: ξεκίνα τα μαθήματα με χαμηλά τακούνια και μόλις αισθανθείς άνετα (μετά από κάποια μαθήματα) περνάς και τις δωδεκάποντες γόβες-στιλέτο. Σκοπός είναι να νιώσεις καλύτερα, να μάθεις να κινείσαι πάνω στα τακούνια και φυσικά να γυμναστείς. Όχι να πάθεις διάστρεμμα!

Μια ιδέα από τα μαθήματα γυμναστικής πάνω σε ψηλοτάκουνα μπορείς να πάρεις στο παρακάτω βίντεο. Πάτα το play και φύγαμε: