Φτιάξε σφριγηλό σώμα σαν της Τζέσικα Μπίελ

04.06.2010
Αν νομίζεις πως απαιτούνται περίτεχνες ασκήσεις και μέθοδοι άθλησης για να φτιάξεις κι εσύ ένα σώμα σαν αυτό της Τζέσικα, κάνεις λάθος. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να υιοθετήσεις κι εσύ τα μυστικά με τα οποία διατηρείται αδύνατη.

Η 28χρονη Τζέσικα Μπίελ ( Jessica Biel) δεν έχει μαγέψει μόνο το Τζάστιν Τίμπερλεικ με το κορμί που διαθέτει αλλά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Αν νομίζεις πως απαιτούνται περίτεχνες ασκήσεις και μέθοδοι άθλησης για να φτιάξεις κι εσύ ένα σώμα σαν αυτό της Τζέσικα, κάνεις λάθος. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να υιοθετήσεις κι εσύ τα μυστικά με τα οποία διατηρείται αδύνατη η αγαπημένη νεαρή ηθοποιός.

1. "Κλέψε" την υγιεινή συμπεριφορά της Μπίελ:

Τις περισσότερες φορές τείνουμε να μισούμε τις διάσημες που προσπαθούν να μας πείσουν ότι παραμένουν αδύνατες παίζοντας με τα παιδιά ή τα σκυλάκια τους και τρώγοντας τα πάντα. Ενώ εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ίδιες διάσημες τρέφονται με αέρα κοπανιστό και χύνουν τον ιδρώτα με τους κουβάδες στα πριβέ τους γυμναστήρια. Ε, η Τζέσικα Μπίελ είναι ένα από τα κορίτσια του Χόλιγουντ που δείχνει πως το fitness αποτελεί μεγάλο και σημαντικό κομμάτι στη ζωή της.

Έτσι, έχουμε δει φωτογραφίες της Τζέσικα ν' ανεβαίνει βουνά, να πεζοπορεί, να τρέχει μαζί με τα σκυλιά της, να κάνει σέριφινγκ και πάει λέγοντας. Η Μπίελ έχει δηλώσει πως επικεντρώνει την προσοχή της στα πνευματικά οφέλη της άσκησης κυρίως αλλά και στη διασκέδαση που της προσφέρουν. "Ασκούμαι γιατί θέλω να καθαρίζω το πνεύμα μου και ν' ανανεώνομαι", δήλωσε πρόσφατα.

2. "Κλέψε" το μυστικό της Τζέσικα για αδύνατα και μακριά άκρα:

"Μου αρέσει να παρακολουθώ συνεδρίες γιόγκα τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Ταυτόχρονα, κάνω ασκήσεις με βάρη για να τονώνω τη μυική μου δύναμη", τόνισε πρόσφατα η Τζέσικα που συμπλήρωσε πως η γιόγκα τη βοηθά να τεντώνεται και να επιμηκύνει τα άκρα της ενώ τα βάρη τη κρατούν δυνατή!

3. Μιμήσου τα κίνητρα της Μπίελ:

Ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα, ακόμα και τη γυμναστική μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή σου. Η Μπίελ ζει μια δραστήρια και υγιεινή ζωή, όχι για να κάνει ακόμα πιο σφιχτούς τους κοιλιακούς της αλλά για να διατηρεί το σώμα και το πνεύμα της σε άριστη κατάσταση. Όπως παραδέχτηκε και πρόσφατα: "Όταν νιώθεις καλά μέσα σου, η εικόνα αυτή βγαίνει και προς τα έξω"!

4. Νίκησε τη βαρεμάρα όπως και η Τζέσικα:

Το έχεις ακούσει χιλιάδες φορές. Η ποικιλία στις μεθόδους άσκησης που ακολουθείς, αποτελεί τον πιο σίγουρο τρόπο για να τρέξεις το μεταβολισμό, να διώξεις τη βαρεμάρα και να δεις αποτελέσματα πιο γρήγορα. Η Μπίελ τη μια παίζει βόλεϊ με φίλους, την άλλη κάνει μαθήματα χορού και ποτέ δεν λέει όχι σε καινούργιες τεχνικές άσκησης.

5. Φτιάξε γλουτούς σαν της Μπίελ:

Οι αγαπημένες ασκήσεις της Μπίελ, είναι εκείνες που διατηρούν σφιχτά τα σέξι οπίσθιά της, αποκαλύπτει ο προπονητής Τζέισον Γουολς (Jason Walsh). Για οπίσθια σαν της Τζέσικα, κάνε μια ποικιλία καθισμάτων, μπροστά και στο πλάι. Απαραίτητες είναι και οι λάνσεις σαν να προσπαθείς να διαγράψεις ένα κύκλο με τη φορά του ρολογιού (βλέπε φωτό Νο2). Κάνε 2 με τέσσερα σετ των 15 με 20 επαναλήψεων για κάθε πόδι.

6. Ακολούθησε το δυναικό πρόγραμμα ασκήσεων της Τζέσικα:

Αν όπως και η Τζέσικα, δεν είσαι μεγάλη φαν του τρεξίματος, δοκίμασε ένα καρδιαγγειακό πρόγραμμα που να σε βολεύει. Διάλεξε τρεις ασκήσεις υψηλών απαιτήσεων όπως είναι οι αναπηδήσεις, τα βαθιά καθίσματα σε συνδυασμό με ξαφνικό πήδημα προς τα επάνω ή το σκοινάκι και κάνε το εξής: Κάνε 30 δευτερόλεπτα την πρώτη άσκηση, μισό λεπτό ξεκούρασης και συνέχισε για 30 ακόμα δευτερόλεπτα στη δεύτερη άσκηση. Ξεκούραση ξανά και καιρός για την τρίτη άσκηση. Χρειάζεσαι 3 με 5 σετ και των 3 ασκήσεων όπως τις περιγράψαμε παραπάνω με διάλειμμα 1,5 λεπτού ανάμεσα σε κάθε σετ.

Έτσι, θα τρέξεις το μεταβολισμό σου και θα κάψεις δεκάδες θερμίδες χωρίς να χάσεις πολύ χρόνο ή ν' απαιτείται μεγάλη προσπάθεια.Όσο περνά ο καιρός αύξησε το χρόνο κάθε άσκησης στο διπλάσιο και μείωσε το χρόνο ξεκούρασης στο μισό.

Κατερίνα Πατούλια