Κάνε το κορμί σου ιδανικό για μπικίνι

23.07.2012
Η Μπρούκλιν Ντέκερ μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της για την απόκτηση ενός σώματος ιδανικού για μπικίν

Η Ντέκερ που είναι παντρεμένη με τον τενίστα Άντι Ρόντικ (Andy Roddick) μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της για την απόκτηση ενός σώματος ιδανικού για μπικίνι. Η ίδια δηλώνει πως ψάχνει να βρει μι ισορροπία στη σχέση της με τη γυμναστική αφού κάποιες φορές παθιάζεται και γυμνάζεται κάθε μέρα ενώ άλλες φορές ξεχνιέται και δεν πηγαίνει καν στο γυμναστήριο.

Σίγουρα, η ίδια που κάνει καριέρα διαθέτοντας το ιδανικό κορμί για μπικίνι μαγιό, μπορεί να γνωρίζει κάποια πράγματα παραπάνω για το πώς να τα καταφέρουμε κι εμείς οι θνητές. Ας δούμε τι μας προτείνει.

1. Θυμήσου για ποιό λόγο θέλεις να φτιάξεις το σώμα σου:

"Το καλύτερο κίνητρο για να πας με όρεξη στο γυμναστήριο είναι το να γνωρίζεις πόσο καλά θα νιώσεις κατόπιν", λέει η Ντέκερ για να συνεχίσει υποστηρίζοντας πως κανείς δεν μπορεί να σου στερήσει αυτο το αίσθημα ικανοποίησης μετά από μια ώρα φουλ άσκησης πάνω στον διάδρομο ή στο μάθημα αερόμπικ. Επικεντρώσου στο στόχο σου και το στρες των περιττών κιλών θα φύγει στην πορεία!

2. Πες ναι στην ποικιλία:

Συνδυάζοντας πολλές διαφορετικές μορφές άσκησης, νικάς τη βαρεμάρα και το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες. Η ποικιλία ξεγελά τον μεταβολισμό και καις περισσότερο και πιο εύκολα. Αυτό που προτείνει η Μπρούκλιν είναι μέσα σε 30 λεπτά καθημερινά να συνδιάζεις τα πάντα, από τη γιόγκα μέχρι την πυγμαχία.

3. Κάνε αυτό που σου αρέσει περισσότερο:

Η Ντέκερ λατρεύει το τρέξιμο ειδικά όταν το συνδυάζει με το να βλέπει αξιοθέατα σε πόλεις που επισκέπτεται. Το διάσημο μοντέλο για μπικίνι, αποκάλυψε πως τρέχει δύο με τρεις φορές την εβδομάδα αλλά όχι με εξοντωτικούς ρυθμούς (διανύει 6 χιλιόμετρα περίπου). Αθλήσου κι εσύ με τον τρόπο που σου αρέσει αλλά χωρίς υπερβολές, για να μπορείς να ασκείσαι με την ίδια δύναμη και όρεξη καθημερινά. Κάνε αυτό που λατρεύεις και θέσε τα προσωπικά σου όρια για να μην εγκαταλείψεις νωρίς τη μάχη με το τέλειο μπικίνι. Αν αντέχεις να τρέχεις ή κολυμπάς για παράδειγμα μόνο 15 λεπτά/ καθημερινά, κάνε μόνο αυτό. Με τον καιρό, η αντοχή σου θα μεγαλώνει και θα μπορείς να προσθέτεις γύρω στα 5 λεπτά άσκησης εβδομαδιαία.

4. Δώσε βάση στις τροφές που καταναλώνεις:

Η σωστή διατροφή αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα που διαθέτεις για γρήγορο αδυνάτισμα εν' όψει καλοκαιριού και σε αυτό συμφωνεί και η Ντέκερ:

"Αν καταναλώνεις μόνο γρήγορο και έτοιμο φαγητό, δεν θα δεις τ' αποτελέσματα που θες, όσο κι αν γυμνάζεσαι", υποστηρίζει το διάσημο μοντέλο. Το μπικίνι θέλει κοιλιακούς ζηλευτούς και η κακή διατροφή θα κάνουν το στομάχι σου να δείχνει έτοιμο να εκραγεί. Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που είναι εύπεπτες και προτίμησε προϊόντα με φυσικά προβιοτικά όπως το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως το ιδανικό κορμί για μπικίνι έχει να κάνει και με την επιδερμίδα σου. Όσο πιο ενυδατωμένη και σφριγηλή δείχνει η επιδερμίδα, τόσο το καλύτερο. Το τι τρως έχει άμεσο αντίκτυπο στο πως δείχνει το δέρμα σου. Ενυδατώσου πίνοντας


5. Αντάμειψε τον εαυτό σου και θέσε ένα χρονοδιάγραμμα:

Ακόμα και η Μπρούκλιν θέτει ένα βραβείο για τον εαυτό της κάθε φορά που θέλει να πιάσει το ιδανικό βάρος. Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ για να δώσεις ένα παραπάνω κίνητρο στον εαυτό σου να πετύχει. Ταυτόχρονα, προσπάθησε να θέτεις ένα χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσης του στόχου. Αν πετύχεις τα κιλά που θες μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, τότε θ' αξίζεις το έπαθλο που έθεσες!

* Για τέλειους γλουτούς, η Ντέκερ προτιμά τα βαθιά καθίσματα.

Κάθισμα αλά Μπορύκλιν: ανοίγει ελαφρά τα πόδια και αρχίζεις να κατεβάσεις το σώμα σαν να θες να καθίσεις σε μια καρέκλα. Κρατάς το στήθος και τα μάτια προς τα επάνω και ξαφνικά πηδάς ψηλά. Επιστρέφεις στην αρχική θέση και επαναλαμβάνεις.

* Για επίπεδους κοιλιακούς, η Ντέκερ πραγματοποιεί ασκήσεις πάνω σε μπάλα του fitness.

Eπιμέλεια: Κατερίνα Π.