5 ασκήσεις για γλουτούς σαν της JLo

26.05.2010
Η προπονήτρια διασήμων Σου Φλέμινγκ (Sue Fleming) αποκαλύπτει στο "Us Magazine" τις 5 κινήσεις που θα δώσουν στους γλουτούς σου το σχήμα εκείνων της Τζένιφερ Λόπεζ.

Αν έχεις τροφαντούς γλουτούς, θα ήθελες να είναι πιο καλοσχηματισμένοι. Αν έχεις σχεδόν ανύπαρκτους γλουτούς, θα ήθελες αυτοί να ήταν καλογυμνασμένοι ώστε να κερδίζουν τα βλέμματα. Η προπονήτρια διασήμων Σου Φλέμινγκ (Sue Fleming) αποκαλύπτει στο "Us Magazine" τις 5 κινήσεις που θα δώσουν στους γλουτούς σου το σχήμα εκείνων της Τζένιφερ Λόπεζ.

1.Τα βαράκια σου και σ' άλλη παραλία:

-Στάσου όρθια και με ελαφρώς ανοιχτά πόδια. Πάρε δύο βαράκια (του ενός ή δύο κιλών) στα χέρια και πρόσεξε να έχεις τις παλάμες να κοιτούν προς τα μέσα.

-Κάνε ένα μεγαλούτσικο βήμα προς τα εμπρός με το δεξί πόδι.

-Καθώς κάνεις το βήμα μπροστά με το δεξί, λύγισε ελαφρά το αριστερό γόνατο προς τα κάτω.

-Το δεξί γόνατο πρέπει να βρίσκεται σε νοητή γραμμή με τα δάχτυλα του αριστερού ποδιού και όχι παρακάτω.

-Επιστρέφεις στην αρχική θέση και κάνεις το ίδιο με το αριστερό πόδι.

- Στο κάθε σετ, κάνεις 10 βήματα μπροστά και 10 βήματα πίσω.

-Επανάλαβε κάθε σετ τρεις φορές. Τα βάρη στα χέρια θα κάνουν την άσκηση δυσκολότερη αλλά ταυτόχρονα θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις και την ισορροπία σου.

2. Σκύψε ευλογημένη (το βαθύ κάθισμα)

-Στάσου με τα πόδια αρκετά ανοιχτά, 2 με 3 φορές πιο μακρυά από το ύψος των ώμων. Τα δάχτυλα των ποδιών πρέπει να σημαδεύουν προς τα έξω, σε γωνία 45 μοιρών. Σκέψου πως πας να καθίσεις σε μια καρέκλα και ξεκίνα να κατεβάζεις τους γλουτούς σιγά σιγά.

-Έπειτα επιστρέφεις στην αρχική θέση. Αν δεν μπορείς να υπολογίσεις πόσο πρέπει να σκύψεις, τοποθέτησε πίσω μια πραγματική καρέκλα και επανάλαβε το κάθισμα. Προσοχή: δεν πρέπει να καθίσεις κανονικά στην καρέκλα.

- Επανάλαβε 25 φορές χωρίς σταματημό και στο τελευταίο κάθισμα, μείνε κάτω για 25 δευτερόλεπτα.

- Αν αντέχεις κάνε κυκλικά 3 σετ των 25 επαναλήψεων.

3. Η γέφυρα του σφιχτών γλουτών:

-Ξάπλωσε με την πλάτη στο πάτωμα και τα γόνατα λυγισμένα. Ανασήκωσε τους γλουτούς σαν να προσπαθείς να φτιάξεις μια νοητή γέφυρα. Δημιουργώντας μια γωνία 90 μοιρών με τα γόνατα.

-Αφού ισορροπήσεις, εκτείνεις το ένα πόδι ψηλά και μπροστά, το κρατάς για 5 δευτερόλεπτα και το ξανακατεβάζεις. Έπειτα, εκτείνεις το άλλο πόδι.

-Στόχευσε σε 23 σετ των 10 επαναλήψεων για κάθε πόδι.

4. Γόνατα Ψηλά:

-Στάσου με τα πόδια ελαφρά ανοιχτά και ελαφρά λυγισμένα.

-Κάνε ένα βήμα μπροστά με το αριστερό πόδι φέρνοντας το γόνατο στο ύψος του γοφού.

-Ταυτόχρονα, γύρισε τον κορμό σου προς τα αριστερά κρατώντας το δεξί χέρι τεντωμένο και φέρνοντας το προς το ανασηκωμένο γόνατο, μέχρι να φτάσει να το ακουμπήσει.

-Συνέχισε το βηματισμό αυτό για ένα λεπτό. Επανάλαβε με το άλλο γόνατο.

5. Ας παίξουμε μπάλα:

-Τοποθέτησε μια μπάλα του φίτνες κάτω από τη λεκάνη σου (όχι πολύ μεγάλη).

-Τοποθέτησε τα χέρια στο πάτωμα και άφησε ανοιχτούς τους ώμους.

-Σφίξε τους γλουτούς.

-Σήκωσε και τα δύο πόδια ψηλά και μπροστά, σφίξε κοιλίτσα και γλουτούς και κράτησε για 2 δεύτερα.

-Κατέβασε αργά τα πόδια και επανάλαβε 12 φορές.

Η Jlo φροντίζει ν' αθλείται για τουλάχιστον μια ώρα στο γυμναστήριο που έχει φτιάξει σπίτι της καθημερινά. Η Λόπεζ κάνει καθημερινά τις παραπάνω ασκήσεις, ενώ για να κάψει το περιττό λίπος, δεν παραλείπει τις καρδιαγγειακές ασκήσεις. Ταυτόχρονα, προπονείται και για το τρίαθλο, στο οποίο λατρεύει να παίρνει μέρος, με ειδική προτίμηση στο κολύμπι. Καλοκαίρι έρχεται, γιατί να μην το δοκιμάσεις κι εσύ.

Επιμέλεια: Κ.Π