Είναι τελικά το παγωτό με πολλά λιπαρά πραγματικά καλύτερο σε γεύση;

18.07.2022
Είναι τελικά το παγωτό με πολλά λιπαρά πραγματικά καλύτερο σε γεύση;
Δεδομένου ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να διακρίνουν τα επίπεδα λίπους, ένα παγωτό με περισσότερα λιπαρά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι πιο νόστιμο, σύμφωνα με μια πρόσφατη αμερικανική μελέτη που βάζει νέα δεδομένα στην καλοκαιρινή – και όχι μόνο- απόλαυση όλων μας.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα χωνάκι της αγαπημένης μας γεύσης παγωτού σε μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού. Το παγωτό αποτελεί, για τους περισσότερους από εμάς, μια απόλαυση που συνοδεύεται από ενοχές μιας και συνήθως θεωρούμε ότι για να είναι νόστιμο πρέπει να έχει και όλα του τα λιπαρά. Κάτι που η νέα έρευνα από το Pennsylvania State University, η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Dairy Science, φαίνεται ότι αμφισβητεί. Η μελέτη περιελάμβανε περίπου 300 συμμετέχοντες που δοκίμασαν δύο δείγματα παγωτού βανίλιας με διάφορα ποσοστά περιεκτικότητας σε λιπαρά σε τυφλές γευστικές δοκιμές.

H συνέχεια στο itrofi.gr