Στραγάλια: το ταπεινό, υποτιμημένο αλλά τόσο ωφέλιμο σνακ

03.06.2022
Στραγάλια: το ταπεινό, υποτιμημένο αλλά τόσο ωφέλιμο σνακ
Χρειάζεστε ένα πρωτεϊνικό σνακ; Επιλέγοντας μια μερίδα ψημένα στραγάλια θα πάρετε τόση πρωτεΐνη όσο αν τρώγατε αμύγδαλα, τις ίδιες φυτικές ίνες με δύο φλιτζάνια μπρόκολο αλλά και τόσο φυλλικό οξύ όσο τρία φλιτζάνια σπανάκι. Ιδανικό υποκατάστατο για όσους απολαμβάνουν τους ξηρούς καρπούς αλλά είναι αλλεργικοί, δεν περιέχουν γλουτένη και είναι vegan.

Μπορεί να τα βρίσκουμε στις προθήκες με τους ξηρούς καρπούς, αλλά τα στραγάλια ανήκουν στα όσπρια, καθώς δεν είναι παρά ψημένα… ρεβίθια. Αναπόσπαστο συστατικό της κουζίνας της Μέσης Ανατολής , τα ρεβίθια χρησιμοποιούνται στο γνωστό μας χούμους αλλά και τα φαλάφελ , τα βρίσκουμε όμως και σε πιάτα της Μεσογείου, της Αφρικής και της Ινδίας. Μια χούφτα στραγάλια, μετατρέπονται σε ένα τραγανό, αλμυρό σνακ που του ταιριάζουν διάφορα μπαχαρικά και καρυκεύματα. Παραλείψτε όμως το αλάτι, αν δεν θέλετε να προσθέσετε νάτριο στη διατροφή σας και παραμείνετε σε μια απόλυτα υγιεινή επιλογή που θα ικανοποιήσει τη γεύση χωρίς να σαμποτάρει τη δίαιτά σας.

H συνέχεια στο itrofi.gr