Οι ποικιλίες των φραγκοστάφυλων

18.05.2022
Οι ποικιλίες των φραγκοστάφυλων
Αυτά τα λαμπερά μικρά μούρα μεγαλώνουν σε χαμηλούς θάμνους και κρέμονται από τα κλαδιά σαν σειρές μικροσκοπικών πολύτιμων λίθων. Η γεύση τους είναι λίγο υπόξινη, ωστόσο αρκετά γλυκιά ώστε να τρώγονται ωμά. Έχουν υψηλή συγκέντρωση πολυφαινολικών ουσιών, ανθοκυανίνες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και διαιτητικά μέταλλα, συστατικά απαραίτητα και ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία του οργανισμού, το δέρμα αλλά και τα μαλλιά σας.

Τα φραγκοστάφυλα είναι μια θαυμάσια πηγή ζωτικών θρεπτικών ουσιών που είναι απαραίτητες για την υγιή λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Μην τα χρησιμοποιείτε λοιπόν μόνο για να γαρνίρετε επιδόρπια αλλά βάλτε τα στην καθημερινή σας διατροφή για να παραμείνετε υγιείς. Προέρχονται από τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη και τη Σιβηρία και αναπτύσσονται γρήγορα ως φυλλοβόλοι μικροί θάμνοι που φθάνουν σε ύψος τα 1,5- 2 μέτρα. Μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα σε περιοχές με υγρά καλοκαίρια και παγωμένους χειμώνες. Ιστορικές και εικονογραφικές πηγές επαληθεύουν την καλλιέργεια μαύρων και κόκκινων φραγκοστάφυλων για πάνω από 500 χρόνια. Ένα από τα παλαιότερα γαλλικά κείμενα που αναφέρουν τα κόκκινα φραγκοστάφυλα χρονολογείται από τις αρχές του 14ου αιώνα.

Η συνέχεια στο itrofi.gr