SEX

Τα 6 πιο συνηθισμένα ερωτικά όνειρα και η ερμηνεία τους

22.06.2019
Τα 6 πιο συνηθισμένα ερωτικά όνειρα και η ερμηνεία τους
Εάν έχεις ξυπνήσει ποτέ μπερδεμένη γιατί τα όνειρά σου ήταν γεμάτα από ατμοσφαιρικές σκηνές σεξ με σένα ως κύρια πρωταγωνίστρια, δεν είσαι μόνη.

Τα σεξουαλικά όνειρα είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής. Στην πραγματικότητα, είναι σχετικά ασφαλές να πούμε ότι όλοι μας τα έχουμε σε κάποιο σημείο – κάποιοι περισσότερο από τους άλλους. Και για να σε καθησυχάσουμε, το να ονειρεύεσαι διαφόρων ειδών σεξουαλικές δραστηριότητες με κάποιον άλλο εκτός από τον σύντροφό σου, είναι φυσιολογικό.

Ποια είναι η έννοια των σεξουαλικών ονείρων

Η αποκρυπτογράφηση της σημασίας πίσω από τα σεξουαλικά όνειρα δεν είναι μια διαδικασία που έχει μόνο μια ερμηνεία. Ενώ μπορεί να έχεις την επιθυμία να ερμηνεύσεις το σεξουαλικό όνειρό σου στην κυριολεξία, η ψυχοθεραπεύτρια Janet Brito λέει στο healthline, ότι για να συλλάβεις την ουσία ενός ονείρου, είναι καλύτερο να εστιάσεις στη συμβολική αντιπροσώπευση.

«Όταν το σεξ εμφανίζεται στα όνειρά σου, "σπάσε" το σε μια ιστορία που έχει αρχή, μέση και τέλος και επικεντρώσου στην εμπειρία των συναισθημάτων στο όνειρό σου και να είσαι περίεργη για το πού σε οδηγεί η ενέργεια του ονείρου, συγκεκριμένα για το πώς τελειώνει», εξηγεί η Brito. «Αυτό θα σου αποκαλύψει τη συναισθηματική ανάγκη που το ερωτικό όνειρό σου, προσπαθεί να εκπληρώσει στην πραγματική ζωή», προσθέτει.

Γι 'αυτό είναι εντάξει να μην τρομάξεις αν στο χθεσινό όνειρο σου έκανες πράγματα που ούτε καν μπορούσες να φανταστείς με το αφεντικό σου, για παράδειγμα. Ακόμα και σεξουαλικά όνειρα που μπορεί να θεωρηθούν «ταμπού» δεν πρέπει να σε ανησυχούν. Απλά πρέπει να αναζητήσεις λίγο πιο βαθιά για να δεις τι λέει το υποσυνείδητο σου για τη ζωή σου.

Και πάλι, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η αποκωδικοποίηση της έννοιας πίσω από τα σεξουαλικά όνειρα δεν είναι μια ίδια διαδικασία σε όλους . Όλοι προσαρμόζουμε ένα διαφορετικό νόημα σε κάθε σενάριο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κοινά θέματα που εμφανίζονται σε σεξουαλικά όνειρα. Διάβασε παρακάτω τα πιο συνηθισμένα σεξουαλικά όνειρα και τι μπορεί να σημαίνουν

1. Σεξ με ξένο ή με έναν καλό φίλο

Ίσως να σημαίνει ότι η λίμπιντο σου είναι υψηλή και δεν έχεις καλύψει τις ανάγκες σου.

2. Επαναλαμβανόμενα σεξουαλικά όνειρα με έναν πρώην

Ανάλογα με το πόσο συχνά έχεις αυτά τα όνειρα και πόσο καιρό έχεις χωρίσει από τον πρώην σου, θα μπορούσαν να σημαίνουν οτιδήποτε, από το να μην έχεις συνηθίσει ακόμα έναν νέο σύντροφο μέχρι σε μια ανεπίλυτη θλίψη για έναν πρώην.

3. Σεξουαλικά όνειρα με σαδομαζοχισμό

«Αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι είχες μια αυταρχική μητέρα ή πατέρα και είσαι εξοικειωμένη με την ιδέα να είσαι δεμένη και να το ξεπερνάς μέσα από ένα ερωτικό αντικείμενο (πρόσωπο)», εξηγεί η ψυχοθεραπεύτρια σχέσεων Δρ Fran Walfish. Άλλες πιθανές ερμηνείες περιλαμβάνουν την επιθυμία ελέγχου ή την επιθυμία να αναλάβουν οι άλλοι πρωτοβουλία.

4. Στοματικό σεξ

Αυτό το όνειρο θα μπορούσε να σημαίνει ότι μεγάλωσες με άμεσα ή συγκεκαλυμμένα μηνύματα ότι το στοματικό σεξ είναι αηδιαστικό και ανεπιθύμητο, αλλά κρυφά, το επιθυμείς.

5. Σεξ με μαθητή ή δάσκαλο

Αυτό το όνειρο μπορεί να είναι ενδεικτικό ενός ατόμου που, για παράδειγμα, είχε έναν γοητευτικό, ναρκίσσο πατέρα που δεν του έδινε την απαραίτητη προσοχή. Φαντασιώνεται το συναίσθημα της ολοκληρωτικής αγάπης από μια προσωπικότητα.

6. Σεξουαλικά όνειρα που περιλαμβάνουν «βρώμικα» λόγια

Αυτό το όνειρο, λέει η Walfish, θα μπορούσε να σημαίνει ότι ένα συνεσταλμένο πρόσωπο θέλει να αφεθεί και απελευθερώσει τον εαυτό του. Μπορεί υποσυνείδητα να επιθυμεί να είναι ελεύθερο από τους δικούς του αυτό-περιορισμούς και την ανησυχία του για το πώς το βλέπουν οι άλλοι.

Το συμπέρασμα: Τα ερωτικά όνειρα είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής και αποκαλύπτουν, σε γενικές γραμμές πώς λειτουργεί το υποσυνείδητο. Εάν τα όνειρα σε ενοχλούν και φαίνεται ότι συμβαίνουν συχνά, μπορεί να χρειαστεί να δεις έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας για να σε βοηθήσει να καταλάβεις το τι συμβαίνει. Διαφορετικά, πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου να αποδεχθείς τα όνειρά σου και να τα χρησιμοποιήσεις για να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου.