SEX

Πώς μπορείς να κάνεις αυθόρμητο σεξ όταν εσύ και ο σύντροφος σου είστε πολυάσχολοι

02.02.2019
Πώς μπορείς να κάνεις αυθόρμητο σεξ όταν εσύ και ο σύντροφος σου είστε πολυάσχολοι
Άσχετα με το πώς ξεκινάς, τα πράγματα καταλήγουν σε μια ρουτίνα, τα προγράμματά σου γίνονται πιο πολύπλοκα και η διατήρηση της σεξουαλικής δυναμικής μπορεί να αρχίσει να απαιτεί μια πιο συγκεντρωμένη προσπάθεια. Αν έχεις ποτέ αναρωτηθεί πώς μπορείς να έχεις αυθόρμητο σεξ όταν το πρόγραμμά σου είναι υπερφορτωμένο, διάβασε παρακάτω.

Σύμφωνα με τη σεξολόγο και εμπειρογνώμονα σχέσεων Dr. Jess O'Reilly, παρόλο που η σημείωση με το μολύβι στο χρονοδιάγραμμά σου για το πότε μπορείς να κάνεις σεξ, μπορεί να ακούγεται σαν... ξενέρωμα, μπορεί πραγματικά να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσεις μια προσμονή . «Ο προγραμματισμός του σεξ μπορεί να φαίνεται μη σεξουαλικός, οπότε μπορείς να θέλεις να προγραμματίσεις το σεξ σε μια στιγμή που πιθανότατα θα εξυπηρετεί και τα δύο χρονοδιαγράμματα, το δικό σου και του συντρόφου σου», λέει η Δρ. Jess στο Elite Daily.

Διάβασε επίσης: Κρατάς συχνά το χέρι του συντρόφου σου; Δε φαντάζεσαι πόσο καλό του κάνεις...

Για να αποφύγεις το ζήτημα της προβλεψιμότητας του προγραμματισμένου σεξ, η Δρ Jess συνιστά μια πιο οργανική προσέγγιση για την διαμόρφωση του χρόνου του σεξ. «Αντί να ορίζουμε την Τετάρτη το βράδυ ως τη μέρα του σεξ, το καλύτερο είναι ο ένας από τους δύο να οργανώνει να ξεκινήσει το σεξ μία φορά την εβδομάδα (ή δύο φορές την εβδομάδα ή μία φορά το μήνα ανάλογα με το πόσο συχνά θέλετε να κάνετε σεξ). Ακόμα κι αν το σεξ που σχεδιάζεις μπορεί να μη φαίνεται αυθόρμητο, το σεξ που σχεδιάζει ο άλλος για σένα θα είναι. Επιπλέον, αν κάποιος από εσάς αισθάνεται σαν να είναι πάντα εκείνος που πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία στην κρεβατοκάμαρα, αν συμφωνήσετε να εκπλήσσει ο ένας τον άλλον με σεξουαλικές ιδέες, αυτό μπορεί επίσης να κάνει τις ευθύνες να φαίνονται σαν να κατανέμονται πιο ομοιόμορφα μεταξύ των δύο σας».

«Αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση της κοινής πρόκλησης της έναρξης του σεξ, που πέφτει συνήθως στον έναν σύντροφο που συχνά απογοητεύεται και αποθαρρύνεται με την πάροδο του χρόνου», συμφωνεί η Δρ Jess. «Αν και το στοιχείο του αυθορμητισμού μπορεί να υπονομευθεί από την ανάγκη προγραμματισμού του σεξ, δίνοντας πρωτοβουλία ο ένας στον άλλον, το αποτέλεσμα είναι ο κάθε σύντροφος να απολαμβάνει μια «έκπληξη» σεξ σε κάποια στιγμή στη διάρκεια της εβδομάδας».

Διάβασε και αυτό: Άντρες και γυναίκες έχουν την ίδια πιο συχνή σεξουαλική φαντασίωση (και δεν είναι αυτή που νομίζεις)

Λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι συμφωνήσεις με το σύντροφο σου να αναλάβετε το προβάδισμα και να ξεκινήσετε το σεξ μεταξύ σας, ανάλογα με το πόσες φορές την εβδομάδα ή τον μήνα ταιριάζει στη σχέση σας. Πώς όμως μπορείτε να διασφαλίσετε ότι και οι δύο θα ακολουθήσετε χωρίς να παρασυρθείτε στα αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα ή απλά θα το ξεχάσετε; «Κάποιοι βάζουν μια υπενθύμιση είκοσι λεπτά νωρίτερα μία φορά την εβδομάδα ή εκπλήσσουν τον σύντροφό τους στο ντους», λέει η Δρ Jess. «Εάν είστε εξαντλημένοι, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας, τα παιχνίδια, το στόμα ή άλλους τρόπους αντί να κάνετε ένα συγκεκριμένο είδος σεξ».

«Ο αυθορμητισμός είναι προφανώς διασκεδαστικός, αλλά όταν είσαι πολύ απασχολημένη, σχεδόν τίποτα δεν είναι αυθόρμητο», εξηγεί η Δρ Jess. «Για να αυξήσεις την πιθανότητα σεξουαλικής επαφής, φρόντισε με τον σύντροφο σου να προγραμματίσετε να αφιερώσετε χρόνο μαζί χωρίς τα τηλέφωνά σας να είναι κολλημένα στα χέρια σας. Δεν θα έχεις σεξ κάθε φορά που βγαίνεις έξω, αλλά πιθανόν να διαπιστώσεις ότι το αυθόρμητο σεξ συμβαίνει συχνότερα εάν στην πραγματικότητα βρίσκεις το χρόνο για να είσαι μόνη μαζί του».

Διάβασε επίσης: Το πρωινό σεξ κάνει καλό στην υγεία: Ιδού 5 αποδείξεις

Ακριβώς επειδή ο χρόνος για οικειότητα δεν μπορεί να ακούγεται και το πιο σέξι ή το πιο αυθόρμητο πράγμα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αποτελεσματικό - ειδικά όταν η ευθύνη είναι κοινή. Εάν η σεξουαλική σου ζωή έχει αρχίσει να επιβραδύνεται, είναι επίσης σημαντικό να θυμάσαι ότι αυτό δεν είναι εγγενώς κακό. Είναι φυσιολογικό το σεξ που κάνει ένα ζευγάρι να εξαρτάται από τα περιφερειακά πράγματα που συμβαίνουν στις αντίστοιχες ζωές του. Ωστόσο, αν θέλεις να ενισχύσεις τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών σας, ίσως είναι καιρός και για τους δυο σας να κοιτάξετε τα ημερολόγιά σας.