7 πράγματα που έλεγαν οι παλιότεροι γονείς τα οποία δεν ισχύουν στην πραγματικότητα

7 πράγματα που έλεγαν οι παλιότεροι γονείς τα οποία δεν ισχύουν στην πραγματικότητα
Η παραπληροφόρηση και οι μύθοι δίνουν και παίρνουν στη ζωή μας και αυτό ισχύει και για συμβουλές που ακούμε στο σπίτι μας από μικρή ηλικία.

Είναι πολύ σημαντική η κριτική αξιολόγηση των πληροφοριών και η αναζήτηση αξιόπιστων πηγών για να περιηγηθείς στη θάλασσα των παρανοήσεων και αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί όταν αρχίσεις να έχεις πρόσβαση στην πληροφόρηση. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις για κάποιους μύθους που άκουγες από μικρό παιδί και μπορεί να νόμιζες για χρόνια ότι ήταν αλήθεια αλλά τελικά δεν ισχύουν.

Τα καρότα σε βοηθούν να δεις στο σκοτάδι

Ενώ τα καρότα είναι γεμάτα βιταμίνη Α που βοηθά στην όραση, σίγουρα δεν μπορείς να βλέπεις στο σκοτάδι! Στη δεκαετία του 1940, οι βρετανικές αεροπορίες επινόησαν ένα νέο ραντάρ και για να το κρατήσουν μυστικό, είπαν σε όλους ότι ήταν τα καρότα που τους βοηθούσαν να βλέπουν τη νύχτα!

Self-tanners: Μύθοι και πραγματικότητες

Η σοκολάτα σου κάνει κακό

Ενώ η υπερβολική ποσότητα σοκολάτας, μπορεί πράγματι να μην είναι ωφέλιμη, η λίγη μπορεί να σου κάνει καλό. Όχι οποιαδήποτε σοκολάτα όμως, μόνο η μαύρη.

Ο ύπνος το Σαββατοκύριακο θα σε βοηθήσει να καλύψεις τον χαμένο ύπνο τις καθημερινές

Όσο άνετο κι αν είναι το κρεβάτι σου την Κυριακή το πρωί, απλά δεν μπορείς να αναπληρώσεις τον ύπνο που έχασες την προηγούμενη εβδομάδα! Μάλιστα ο ακανόνιστος ύπνος μπορεί να μειώσει τη συγκέντρωση και την απόδοσή σου.

Έχουμε μόνο 5 αισθήσεις

Δεν υπάρχει σωστός αριθμός, κάποιοι λένε 5, 7, 14, 24 ή ακόμα και 57! Οι πιο βασικές μας αισθήσεις είναι στην πραγματικότητα η όραση, η ακοή, η όσφρηση, η γεύση και η αφή, αλλά και η κίνηση, η θέση του σώματος, η θερμοκρασία, η ισορροπία και η αίσθηση της εσωτερικής μας κατάστασης. Για παράδειγμα, κλείσε τα μάτια σου και άγγιξε τη μύτη σου, αυτό είναι η ιδιοδεκτικότητα ή η θέση του σώματος!

Michelle Pfeiffer: Έγινε 65, είναι υπέροχη και μοιράζεται τα μυστικά ομορφιάς που μπορούμε να ακολουθήσουμε όλες

Πρέπει να πίνεις 8 ποτήρια νερό την ημέρα

Η ενυδάτωση είναι σημαντική, ειδικά το καλοκαίρι. Αλλά φαίνεται να ξεχνάμε ότι κάθε ρόφημα αποτελείται κυρίως από νερό, ακόμα και το τσάι και ο καφές! Το σώμα μας είναι ο καλύτερος δείκτης για το πότε πρέπει να πίνουμε νερό. Νιώθεις να διψάς; Τότε ήρθε η ώρα να πιεις ένα νερό!

Το μέλι δεν χαλάει ποτέ

Ακάλυπτο σε υγρό περιβάλλον, θα χαλάσει! Όσο το καπάκι παραμένει πάνω του και δεν προστίθεται νερό σε αυτό, το μέλι δεν χαλάει. Έχοντας αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες σημαίνει ότι κανένας οργανισμός δεν μπορεί να ζήσει σε αυτό! Ανεξάρτητα από το πόσο παλιό είναι το αποθηκευμένο μέλι σου, είναι τέλειo για κατανάλωση.

Οι ψείρες του κεφαλιού προτιμούν τα βρώμικα μαλλιά

Οι ψείρες δεν σκέφτονται την καθαριότητα των μαλλιών. Οι ψείρες τρέφονται από το τριχωτό της κεφαλής μας και χρειάζονται ανθρώπινα μαλλιά για να επιβιώσουν, είτε είναι καθαρά είτε πιο λιπαρά από μια φριτέζα!

Τελευταία τροποποίηση στις 14.07.2023 - 16:21