Γιορτές με γονείς ή πεθερικά; Ιδού η απορία

23.12.2016
Το ίδιο δίλημμα σε βασανίζει κάθε χρόνο; Να περάσεις τις γιορτές με τα πεθερικά δυσαεστώντας τους γονείς σου ή μήπως να "πατήσεις" πόδι και να αρνηθείς την πρόσκληση της πεθερούλας; Κι αν προτιμάς να κάνεις ρεβεγιόν με φίλους πώς τους το ανακοινώνεις;

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των παντρεμένων ζευγαριών. Κανένας δε θέλει να δυσαρεστήσει τους γονείς που είχαν μάθει να περνούν τις γιορτές με τα βλαστάρια τους. Πώς να διαχειριστείς την κατάσταση;

1. Μίλα με το σύντροφό σου

Καταρχήν ψυχραιμία! Οι γιορτές δε θέλουν άγχος και το ρεβεγιόν δεν πρέπει να αναδειχθεί σε πρόβλημα, πόσο μάλλον αιτία καυγά. Διατήρησε την ψυχραιμία σου κι αντί να αγχώνεσαι για τις αντιδράσεις των πεθερικών ή των γονιών σου κάνε κουβέντα με τον σύντροφό σου ώστε από κοινού να αποφασίσετε τι θα κάνετε. Μπορεί για παράδειγμα να προτιμήσετε να κάνετε ρεβεγιόν με φίλους και να εξηγήσετε σε γονείς και πεθερικά πώς έχει η κατάσταση. Αν πάλι επιμένετε οικογενειακά, βρείτε λύση συμβιβαστική που θα τους αφήσει όλους ευχαριστημένους. Ποιά είναι αυτή; Μάθε το κλικάρωντας στην επόμενη σελίδα.

2. Βρες λύση συμβιβαστική

Μια πολύ καλή επιλογή είναι να οργανώσεις εσύ η ίδια ένα ρεβεγιόν καλώντας και τις δύο οικογένειες. Έτσι όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι και θα γλιτώσεις και τη... γκρίνια. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η χιλιομετρική απόσταση ή άλλοι λόγοι καθιστούν την παραπάνω λύση ανέφικτη; Και πάλι υπάρχει λύση! Πήγαινε στην επόμενη σελίδα για να δεις τι εννοούμε.

3. Κράτα τις ισορροπίες

Αν μια συμβιβαστική λύση, όπως για παράδειγμα ένα κοινό ρεβεγιόν στο σπίτι σου είναι αδύνατη το ζήτημα γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκο. Σε αυτή την περίπτωση προσπάθησε να κρατήσεις τις ισορροπίες περνώντας για παράδειγμα τα Χριστούγεννα με τους μεν και την Πρωτοχρονιά με τους δε. Στην περίπτωση μάλιστα που η χιλιομετρική απόσταση δεν βοηθά – αν για παράδειγμα οι γονείς σας μένουν σε άλλες πόλεις – μπορείτε να συμφωνήσετε πως φέτος θα περάσετε τις γιορτές με τη μια οικογένεια αλλά την επόμενη χρονιά σειρά θα έχει η άλλη.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα