Δώρα της τελευταίας στιγμής για όλη την οικογένεια

31.12.2015
Δεν πρόλαβες να αγοράσεις ακόμη δώρα για τα πεθερικά ή τους γονείς; Για τους λοιπούς συγγενείς και τα παιδιά τους; Αν όχι σου δίνουμε μερικές ιδέες της τελευταίας στιγμής

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

Η επιλογή δώρου για τους συγγενείς και αγαπημένους τις γιορτές σε αρκετές περιπτώσεις αποδεικνύεται δύσκολη, ειδικά αν δεν έχεις το χρόνο να σκεφτείς τι θα ταίριαζε στον καθένα ή να βγεις στην αγορά. Σου δίνουμε μερικές – πρωτότυπες και μη – ιδέες για δωράκια.

Για τα παιδιά - τα δικά σου ή των φίλων και συγγενών

Ο αρμόδιος για τα δωράκια των παιδιών είναι ο Άη Βασίλης και μόνο! Οπότε συζητήστε μαζί, γράψτε του γράμμα και μιλήστε για το ενδεχόμενο να φέρει κάτι παρεμφερές. Για τα παιδάκια φίλων και γνωστών ή τα ανιψάκια σου, μια κούκλα για τα κοριτσάκια και αυτοκινητάκια για τα αγοράκια είναι κλασικές επιλογές που σίγουρα θα τα χαροποιήσουν. Εναλλακτικά, πάρε ρουχαλάκια που θα εκτιμηθούν από τους γονείς!

Για τα πεθερικά

Δεν είχες το χρόνο να βγεις στην αγορά και να διαλέξεις δώρο για τα πεθερικά σου; Ένα όμορφο καλάθι με κρασάκια και χειροποίητα γλυκά ή μαρμελάδες κι ένα ημερολόγιο με φωτογραφίες της οικογένειας, σίγουρα θα εκτιμηθούν από τους γονείς του αγαπημένου σου. Εναλλακτικά μπορείς να κλείσεις ένα γεύμα σε ένα όμορφο εστιατόριο, προσφέροντάς τους μια κοινή έξοδο ή να τους δώσεις μια προπληρωμένη κάρτα δώρου για αγορές από κάποιο πολυκατάστημα.

Για τους γονείς

Τι πιο όμορφο για τους γονείς από μια ζεστή χειροποίητη καρτούλα με ευχές από τα παιδιά τους; Αν ξεχάστηκες να κάνεις δωράκια στους γονείς βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και κάνε τους κάτι πρωτότυπο. Αγόρασέ τους για παράδειγμα εισιτήρια για μια θεατρική παράσταση και φτιάξε τους ένα όμορφο κολάζ με φωτογραφίες ή μια ηλεκτρονική κορνίζα με φωτογραφίες της οικογένειας.

Για τον σύζυγό σου

Ότι πιο τρυφερό μπορείς να σκεφτείς! Αντί να αγοράσεις το αγαπημένο του gadget ή κάποιο ρούχο που ήθελε, φέτος κάνε τη διαφορά και κάνε του ένα δώρο ρομαντικό, όπως για παράδειγμα ένα διήμερο για εσάς και μόνο! Κανόνισε όλες τις λεπτομέρειες από την διαμονή μέχρι το ποιος θα κρατήσει τα παιδιά και κάνε του την έκπληξη!

Για τους λοιπούς συγγενείς

Φτιάξε μικρά καλαθάκια δώρων με μελομακάρονα, κουραμπιέδες, μπισκοτάκια ή ότι άλλο σκεφτείς. Απλό, γρήγορο, με προσωπική πινελιά και πάνω απ΄όλα οικονομικό!

Και ιδέες δώρων για να χαρείτε όλοι μαζί

Καραόκε, επιτραπέζια παιχνίδια, ταινίες, μουσικά cd’s είναι μερικά από αυτά!