Τα τρικ του εκπαιδευμένου ψεύτη

02.11.2015
Οι φίλες ή ο σύντροφος σε φλομώνουν στο ψέμα κι όταν αποκαλύπτονται είναι πια αργά; Μήπως απλά είναι εκπαιδευμένοι ψεύτες; Από τη Δήμητρα Γκούντρα

Μάθε να αναγνωρίζεις τα χαρακτηριστικά ενός επαγγελματία ψεύτη για να μην πέφτεις στην παγίδα. Πέρνα τους όλους απο κρας - τεστ, αναγνώρισε τα σημάδια και... ξεμπρόστιασέ τους. Κλίκαρε στην επόμενη σελίδα και διάβασε ένα προς ένα τα λάθη που κάνεις και δεν τους πιάνεις.

Τα χαρακτηριστικά του... επαγγελματία ψεύτη

1. Σε κοιτά στα μάτια και βεβαιώνεσαι πως λέει αλήθεια;

Η μεγαλύτερη παρανόηση είναι ότι όταν κάποιος αποφεύγει να σε κοιτά στα μάτια, λέει ψέματα. Στην πραγματικότητα οι καλοί ψεύτες κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Έχουν εκπαιδευτεί να σε κοιτούν επίμονα στα μάτια.

2. Είναι ήρεμος/η και ψύχραιμος/η άρα πιστεύεις πως δε φταίει;

Ένας άλλος μύθος θέλει τους ψεύτες να νευριάζουν και να βγαίνουν εκτός εαυτού προσπαθώντας να κρύψουν την ενοχή τους. Ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα είναι κατά πολύ διαφορετικά. Αν κάποιος ψεύδεται το πιθανότερο είναι να προσπαθήσει να διατηρήσει την ηρεμία του, να επιβραδύνει τις κινήσεις του και να παραμείνει σιωπηλός ψάχνοντας για δικαιολογία.

3. Δεν κοιτά δεξιά κι αριστερά άρα δεν έχει τίποτα να κρύψει;

Ο τρίτος μεγάλος μύθος που σχετίζεται με το ψέμα και τους ψεύτες βασίζεται στην ιδέα ότι όταν κάποιος κοιτάζει προς τον ουρανό ή το έδαφος, αριστερά ή δεξιά προσπαθεί να κρύψει την ενοχή του. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία επιστημονική έρευνα. Άλλωστε ο κάθε άνθρωπος συμπεριφέρεται πολύ διαφορετικά

4. Η φωνή δεν αλλάζει και εσύ εφησυχάζεις;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν κάποιος λέει ψέματα, αυτόματα αλλάζει ο τόνος της φωνής. Η αύξηση για παράδειγμα του τόνου της φωνής μπορεί να αποτελέσει ένδειξη ψεύδους, ωστόσο, η αλλαγή αυτή συνήθως είναι τόσο μικρή και ανεπαίσθητη που δεν μπορείς να την αντιληφθείς. Η φωνή του ψεύτη, ακόμη κι αν έχει αλλάξει ο τόνος της, θα ακούγεται φυσιολογική.

Πώς μπορείς να πιάσεις τον ψεύτη;

Για να μάθεις τις τεχνικές κάνε κλικ εδώ