Η περιοδος μου μου κανει νουμερα

10.02.2015
Δεν ξερω τι συμβαινει και εχει να μου ερθει κανονικα απο τον Νοεμβριο. Πριν κατι ημερες ειδα κατι καφε...

Θεια Λουκια εχω τεραστιο προβλημα και θα ηθελα την αμεση βοηθεια σας. Μου εχει ερθει περιοδος απο τα 12 και γενικα δεν ειχα και πολυ σταθερο κυκλο στην αρχη μετα ομως ειχα κανονικα περιοδο καθε μηνα αλλα οχι ακριβως τις μερες που τις περιμενα. Αλλοτε ερχοταν στις 2 αλοτε στις 12 αλοτε 19 αλοτε 30 κτλ αλλα καθε μηνα. Αυτη τη φορα ομως δεν ξερω τι συμβαινει και εχει να μου ερθει κανονικα περιοδος απο τον Νοεμβριο. Πριν κατι ημερες ειδα κατι καφε υγρα και αυτα κρατησαν σχεδον μια βδομαδα και επειτα σταματησαν (τον Ιανουριο εγινε αυτο) Εν τω μεταξυ τωρα εχω συνεχεια πονους περιοδου στην κοιλια και εχει πρηστει το στηθος μου οπως καθε φορα που περιμενω περιοδο. Αμα δεν μου ερθει αυτον τον μηνα τι να κανω; Εχω αγχωθει πολυ. Δεν εχω ερθει σε σεξουαλικη επαφη για αυτο και το θεμα για εγκυμοσυνη δεν με αγχωνει. Αλλα τι μπορει να ειναι αυτο που εμποδιζει την περιοδο μου; Θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σας γιατι εχω τρομαξει πολύ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ελένη μου, πρώτα απ' όλα να πούμε ότι δεν έχεις κάποιο τεράστιο πρόβλημα. Φυσικά δεν ξέρω πόσων χρόνων είσαι, αλλά καταλαβαίνω ότι είσαι ακόμα στην εφηβεία και πρέπει να ξέρεις τέτοιες ανωμαλίες στον κύκλο είναι συνηθισμένες στα πρώτα τέσσερα χρόνια που πρωτοβλέπουμε περίοδο.

Βέβαια, σε κάποιες κοπέλες η περίοδος μπορεί να στρώνει από την αρχή ενώ σε άλλες μπορεί να πάρει περισσότερο καιρό, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει θέμα σοβαρής ανησυχίας. Ό,τι κι αν είναι, είναι κάτι ορμονικό και διορθώνεται με την κατάλληλη αγωγή αν χρειαστεί.

Τώρα, το "καφέ" που είδες στον Ιανουάριο μετράει κι αυτό για περίοδος. Ωστόσο, αν χάσεις εντελώς την περίοδο του Φεβρουαρίου, ή αν δεις πάλι καφέ, καλό θα ήταν να ζητήσεις τη γνώμη ενός γυναικολόγου μήπως πρέπει να το ψάξεις λίγο περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση ηρέμησε και δες το θέμα καθαρά πρακτικά. Δεν κινδυνεύεις από κάτι.