Τζούλια: Έκθεμα σε μουσείο & με δικιά της εκπομπή!

29.11.2010
Αγαπημένη μου Δήμητρα, Αυτή η Τζούλια Αλεξανδράτου θέλει να με αποτελειώσει! Μετά το καυτό Julia’s show στη Συγγρού τώρα σχεδόν νιώθω να έχω κοκαλώσει από τη μέση και πάνω καθώς βλέπω ότι το φαινόμενο Τζούλια έχει αρχίσει να ...εξαπλώνεται επικίνδυνα και η χάρη της έφτασε μέχρι το Μουσείο Μπενάκη.

Αγαπημένη μου Δήμητρα,

Αυτή η Τζούλια Αλεξανδράτου θέλει να με αποτελειώσει! Μετά το καυτό Julia’s show στη Συγγρού τώρα σχεδόν νιώθω να έχω κοκαλώσει από τη μέση και πάνω καθώς βλέπω ότι το φαινόμενο Τζούλια έχει αρχίσει να ...εξαπλώνεται επικίνδυνα και η χάρη της έφτασε μέχρι το Μουσείο Μπενάκη.

Όχι δεν αστειεύομαι, παίζουμε χρυσή μου με τέτοια πράγματα; Θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως πώς έχει το θέμα...


Η εθνική μας Τζούλια, βρήκε πάλι ένα τρόπο να μας ζαλίσει και χωρίς να έχουμε αναγκαστικά κατεβάσει ένα μπουκάλι ...σαμπάνια(ελπίζω να "πιάνεις" το συνειρμό). Το κορίτσι λοιπόν , θα συμμετέχει ως έκθεμα του ζωγράφου Π. Κουλουρά στο Μουσείο Μπενάκη. Γυμνή(πώς αλλιώς θα μπορούσε να ήταν άλλωστε), ζωγραφισμένη με λάδι πάνω σε μάρμαρο και μπροστά στον επιτύμβιο θριγκό από τον τάφο μιας κοπέλας με το όνομα "Παρθένα". Είπες τίποτα κουκλίτσα;

Αυτό είναι ένα από τα δέκα έργα του νεαρού ζωγράφου που έχει πάρει την έμπνευση του από την καθημερινότητα! Και τι καθημερινότητα... καυτή! Και Τζούλια και παρθένα; Μα αφού δεν υπάρχει παρθενογένεση στην τέχνη!

Επειδή οι συνειρμοί διαδέχονται ο ένας τον άλλο με αυτή την είδηση θα μείνω στα βασικά: τα έργα του καλλιτέχνη λοιπόν παρεμβαίνουν στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη, στα πλαίσια της έκθεσης "Ο χρόνος, οι άνθρωποι, οι ιστορίες τους", που ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου και θα κρατήσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Δηλαδή τι έμπνευση είναι και αυτό το κορίτσι πια;

Πάντως το έργο με τη Τζούλια όπως διαβάζω στη ?Real Life?, έχει τοποθετηθεί μπροστά στον επιτύμβιο θριγκό από τον τάφο μιας κοπέλας που έζησε τον 3ο αιώνα π.Χ. όπως μας ενημέρωσε ο Π. Κουλουράς, ήταν επιλογή του επιμελητή της έκθεσης Μάνου Στεφανίδη. "Μιλήσαμε και μου είπε ότι ήθελε να θίξει την αντίθεση της θνητότητας και της ζωής, της παρόρμησης για τον έρωτα. Η σχέση του επιτύμβιου με τη σεξουαλική ορμή έχει μία δυνατή παράθεση. Δεν νομίζω ότι είναι προκλητικό. Στη χειρότερη περίπτωση, κάποιος θα μπορούσε να το αντιμετωπιστεί με χιούμορ. Έτσι το αντιμετώπισαν και οι περισσότεροι επισκέπτες στα εγκαίνια" δήλωσε ο νεαρός ζωγράφος.

Δηλαδή τώρα λίγο θέλει να μου πει ότι βλέπουν ένα τέτοιο έργο τέχνης και λύνονται στα γέλια; Τι να πω χρυσή μου, ιδού η Παρθένα ιδού και η...τέχνη!

Τέλοσπάντων, και σαν να μην έφτανε η Τζούλια στην τέχνη, το κορίτσι μας επιστρέφει και στην τιβί με δικιά της εκπομπούλα! Στο EXTRA 3 θα δούμε σήμερα το βράδυ την εθνική μας ερωτική πρωταγωνίστρια σε ένα talk show με πρώτη καλεσμένη την Έφη Θώδη παρακαλώ! Δες και το τρέιλερ να γελάσει το χειλάκι σου:

Ελένη Αναστασάκη, Κατερίνα Π.