Σκάνδαλο στην Γιουροβίζιον με Μπίγαλη!

23.02.2005
Αγαπημένε μου Σωτήρη, «Τι χες Γιάννη, τι χα πάντα» ισχύει για τα προκριματικά στη Γιουροβίζιον, αφού κάθε χρόνο έχουμε και από ένα παρατράγουδο.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Τι χες Γιάννη, τι χα πάντα» ισχύει για τα προκριματικά στη Γιουροβίζιον, αφού κάθε χρόνο έχουμε και από ένα παρατράγουδο. Φέτος, αν και το ξεκινήσαμε καλά, στην πορεία μας προέκυψε το σκάνδαλο, έτσι για να έχουμε εμείς να γράφουμε και τα κανάλια να βγάζουν στα παράθυρα τους διάφορους να λένε τα δικά τους. Ο «σκανδαλιάρης» φέτος είναι παλιός γνώριμος στην Γιουροβίζιον, ο Κώστας Μπίγαλης, ο οποίος εκτός από μόνιμο παράθυρο τέτοιες μέρες, είναι και αυτός που τρία χρόνια πριν είχε δημιουργήσει σαματά στην ΕΡΤ. Τότε μιλούσε για την αδικία που είχε γίνεις εις βάρους του ιδίου και της ερμηνεύτριας του τραγουδιού του, Μιρέλας Φραγκοπούλου, ενώ έδωσε όρκο βαρύ πως δεν θα ξαναδώσει τραγούδι στην Γιουροβίζιον και δεν θα ξανά ασχοληθεί με την ΕΡΤ.

Ουπς, επίορκος ο Μπίγαλης! Τώρα, είναι αυτός που αποκλείεται από τον τελικό για την επιλογή τραγουδιού, αφού αποκαλύφθηκε πως το τραγούδι του «The light in our soul» έχει ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά και δη στη γερμανική. Μάλιστα, στο εν λόγω cd -single τραγουδά η πάλαι ποτέ «μούσα» του, η Φραγκοπούλου, την οποία όμως απαρνήθηκε για χάρη της Παπαρίζου. «Όταν έγραφα το τραγούδι είχα στο μυαλό μου την Έλενα» φέρεται να δήλωσε ο δημιουργός και τα λόγια του αυτά μπορεί να συγκίνησαν την Έλενα, εξόργισαν όμως την Μιρέλα, η οποία επιβεβαίωσε πως το cd τους έχει κυκλοφορήσει από τον Μάιο του 2004. Αυτό αυτόματα αποβάλει τον Μπίγαλη από τον διαγωνισμό καθώς δε συμμετέχουν τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει πριν την 1η Οκτωβρίου του 2004. Της μούσας μου η μαχαιριά!

Η ΕΡΤ με το που ξέσπασε το σκάνδαλο ενημέρωσε την επιτροπή της Γιουροβίζιον, EBU και με μία λιτή ανακοίνωση δημοσίευσε την αποβολή του Μπίγαλη. Αυτός, πάντως, το πρωί της Τρίτης βρέθηκε στην εκπομπή της Κορομηλά και όταν τον ενημέρωσε για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει, προτίμησε να κατηγορήσει τους «Γιουροφαν», οι φίλοι της Γιουροβίζιον δηλαδή (ειλικρινά δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοιο πράγμα), οι οποίοι δεν έχουν ξεχάσει τη στάση του πριν τρία χρόνια. Μόνο ο ίδιος τελικά την ξέχασε. Τι «καραγκιόζηδες» τους είπε, τι «Τυφλοπόντικες», στο κρανίο τα πήρε, ενώ έχει κλειδαμπαρωθεί στο σπίτι του και επικοινωνεί με τους δημοσιογράφους από το μπαλκόνι. Για την ιστορία, το τραγούδι πράγματι κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου το 2004, φιγουράρει στα σχετικά τσαρτς κυκλοφορίας, ενώ στο εξώφυλλο του cd είναι ο Μπίγαλης με την Φραγκοπούλου. Επίσης, μπορεί κάποιος να αγοράσει τον δίσκο από το Amazon.de στην τιμή των 2, 50 ευρώ. Κομμάτι φθηνό είναι ή μου φαίνεται;

Δήμητρα Ζάρκου