Αρχισε η δίκη του Τζάκσον!

31.01.2005
Αγαπημένε μου Σωτήρη, «Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες» και σε λίγους μήνες από σήμερα θα ξέρουμε αν τα σίδερα είναι και για το...λεβεντόπαιδο, τον Μάικλ Τζάκσον.

Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες» και σε λίγους μήνες από σήμερα θα ξέρουμε αν τα σίδερα είναι και για το...λεβεντόπαιδο, τον Μάικλ Τζάκσον. Η δίκη του πάλαι ποτέ «Βασιλιά της Ποπ» ξεκίνησε την Δευτέρα και ο Μάικλ αντιμετωπίζει τη βαρύτατη κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκου. Ήδη, έξω από το δικαστήριο της Σάντα Μαρία, στην Καλιφόρνια έχει στηθεί «λαϊκό πανηγύρι», όπου έχουν μαζευτεί τηλεοπτικά κανάλια απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και θαυμαστές του Τζάκσον που πήγαν να του συμπαρασταθούν.

Ναι, υπάρχουν και τέτοιοι που επιμένουν να θαυμάζουν το πάλαι ποτέ «είδωλο» της νιότης τους. Ασε που βάζουν και το χέρι τους στη φωτιά πως ο Μάικλ είναι αθώος. Εκτός από αυτούς υπάρχει και ο κόσμος που πήγε στο δικαστήριο για να αποδοκιμάσει τον Μάικλ. Πάντως, την πρώτη μέρα θα εκλεγούν οι δώδεκα μόνιμοι δικαστές και οι αναπληρωματικοί αυτών, ενώ οι πλευρές υπεράσπισης θα καταθέσουν τη λίστα με τους μάρτυρες κατάθεσης. Στο πλευρό και μάρτυρας υπεράσπισής του Μάικλ θα είναι ο Μακόλεϊ Κάλκιν, ο πρωταγωνιστής του «Μόνος στο Σπίτι», ο οποίος εκτός των άλλων θα καταθέσει στο δικαστήριο πως μικρός περνούσε πολύ καιρό στο σπίτι του Τζάκσον, ενώ κοιμόντουσαν ακόμη και στο ίδιο κρεβάτι. Μήπως Μακολεϊ καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς;

Για την ιστορία, ο Τζάκσον κατηγορείται πως παρενόχλησε σεξουαλικά ένα δωδεκάχρονο αγόρι, το οποίο έπασχε κιόλας από καρκίνο. Ο καλλιτέχνης από τη μέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο αρνείται τις κατηγορίες και όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα του, ενώ δηλώνει πως με τα παιδιά έχει μία ιδιαίτερη σχέση, αφού του θυμίζουν τα παιδικά χρόνια που δεν έζησε. Μάλιστα, τις προάλλες άνοιξε τις πύλες της διάσημης Neverland (έτσι έχει ονομάσει την έπαυλή του) για τους μικρούς φίλους και δημοσιογράφους, αλλά και πάλι προκάλεσε σχόλια. Στην τεράστια έκταση υπήρχαν διάσπαρτα αγάλματα μικρών παιδιών με το θέαμα να είναι κάπως αποκρουστικό, αφού θύμιζε...νεκροταφείο. Μπρρρρ!

Ζάρκου Δήμητρα