Το "δράμα" του Γιάννη Αϊβάζη!

18.12.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Μία ολόκληρη μέρα μου πήρε να συνέλθω από τη στεναχώρια και να μπορέσω σήμερα να γράψω για τον Γιάννη Αϊβάζη και την παρουσία του στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Μία ολόκληρη μέρα μου πήρε να συνέλθω από τη στεναχώρια και να μπορέσω σήμερα να γράψω για τον Γιάννη Αϊβάζη και την παρουσία του στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Με πόνεσε η καρδιά μου ακούγοντας το νεαρό ηθοποιό να μιλάει για τη ζωή του και τι ταλαιπώριες πέρασε μέχρι να φθάσει εδώ που βρίσκεται. Τα έβλεπα στις ταινίες του Νίκου Ξανθόπουλου και δεν πίστευα ότι γίνονται στην πραγματικότητα. Με 100 χιλιάδες δραχμές στην τσέπη έφυγε από την Ελλάδα για άγνωστο προορισμό.

Και όχι ο Αϊβάζης, τότε, δεν πήγε για κάμπινγκ και διακοπές. Την τύχη του πήγε να αναζητήσει με αυτά τα λιγοστά χρήματα. Αλλά δεν τον φόβισε αυτό. Κατέληξε στην Ολλανδία κι έγινε μπάρμαν. Θα μου πεις εσύ: «Τόσα κλαμπάκια έχει η Ελλάδα, έπρεπε να ξενιτευτεί για να σερβίρει σφηνάκια»; Τι ξέρεις εσύ αγαπημένε μου από αγώνες, μάχες και προσπάθειες; Μαύρα μεσάνυχτα έχεις. Ώσπου, ο Αϊβάζης επέστρεψε στην Ελλάδα και αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Εδώ, να δεις δυσκολίες και προβλήματα. Οι γονείς του δεν ήξεραν ότι σπουδάζει στην υποκριτική (ο γιος τους ηθοποιός; Τσάμπα πήγε στο εξωτερικό για να γίνει μπάρμαν;) και ο Γιάννης πολλά βράδια κοιμόταν στην Σχολή.

Άσε με, άσε με. Μου μαύρισε η ψυχή. Σνιφ, σνιφ. Αλλά χαλάλι τα όσα πέρασε. Οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς και στα 28 του χρόνια είναι ηθοποιός και με λίγες τηλεοπτικές εμφανίσεις έχει αποκτήσει σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό! Και σύντομα θα γίνει σύζυγος Μαρίας Κορινθίου. Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα που έκανε στο Άμστερνταμ, όταν ήταν μπάρμαν μετά από κανά σφηνάκι παραπάνω.

Το πόσο συγκινητική ήτο η συνέντευξη του Αϊβάζη, το καταλάβαινες από το ύφος της Τατιάνας. Ούτε με τη Νένα Χρονοπούλου δεν είχε τέτοια συγκίνηση η παρουσιάστρια. Ειδικά, όταν ο Γιάννης μιλούσε για την αγαπημένη του και την κόρη τους, δηλώνοντας απόλυτος χαζομπαμπάς, η Στεφανίδου θα πρέπει να σκέφτηκε τη δική της οικογενειακή ευτυχία με το Νίκο Ευαγγελάτο. Κι εμένα με πήραν τα ζουμιά όταν μίλησε η Κορινθίου για εκείνον. Απορώ πώς της ξέφυγε και δεν φωτογραφήθηκε αντί να τα πει... Αλλά τα είπε ωραία και συγκινητικά. «Ο λόγος που κράτησα το παιδί ήταν ο Γιάννης».

Ο Αϊβάζης - εκτός των άλλων - ξυπνάει και το μητρικό ένστικτο. Βλέπεις, το ζευγάρι ήταν μόνο τρεις μήνες μαζί όταν έμαθαν τα νέα της εγκυμοσύνης, αλλά δεν το σκέφτηκαν καθόλου και αποφάσισαν να κρατήσουν το μωρό. Και δεν το μετανιώνουν. Ειδικά, η Μαρία η οποία λέει για το σύντροφό της ότι είναι «Ένας πύραυλος, αλλά και ευαίσθητος». Σνιφ, σνιφ. Στο τσακ συγκράτησε το δάκρυ ο Αϊβάζης. Και σταματώ εδώ, διότι με την κακία μου, θα γκαντεμιάσω την ευτυχία του ζεύγους.