Ο απόλυτος οδηγός για να βρεις το τέλειο σχήμα νυχιών

08.08.2022
Ο απόλυτος οδηγός για να βρεις το τέλειο σχήμα νυχιών
Μάθε πώς να διαλέξεις το τέλειο σχήμα νυχιών

Τα ονόματα των σχημάτων νυχιών δεν είναι πολύ περίπλοκα - τετράγωνα, στρογγυλά, μπαλαρίνα - αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι. Από το βασικό οβάλ μέχρι το δυναμικό coffin, η αλλαγή του σχήματός σου μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη διάθεση του μανικιούρ σου.

Τα Milky Nails είναι η σύγχρονη εκδοχή του διαχρονικού ουδέτερου μανικιούρ

Οι celebrity nail artists Jin Soon Choi, Miss Pop και Deborah Lippmann, καθώς και η εκπαιδευτικός της OPI, Sigourney Nuñez, μοιράζονται τις γνώσεις τους σχετικά με τα σχήματα των νυχιών.

Στρογγυλά νύχια

Ορισμός: Αντικατοπτρίζει το περίγραμμα του νυχιού με μια κυκλική άκρη. "Η άκρη του νυχιού λιμάρεται σαν το τόξο ενός τέλειου κύκλου", εξηγεί η Miss Pop.

Συμπέρασμα: Ιδανικό για όποια θέλει να επιμηκύνει τα δάχτυλά της. "Τα κάνει να φαίνονται πιο στενά και οι φαρδιές βάσεις νυχιών φαίνονται πιο λεπές", λέει η Nuñez.

Συνδύασέ το με: Οποιαδήποτε απόχρωση θα ταιριάξει.

Οβάλ Νύχια

Ορισμός: "Έχει φυσική εμφάνιση, αλλά λιμάρεται απαλά στα πλάγια για να επιμηκύνει το νύχι και μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση ότι κάνει το δάχτυλο να φαίνεται πιο μακρύ. Ίσως αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι, για να αποκτήσεις το σχήμα, το νύχι πρέπει να μεγαλώσει ελαφρώς πέρα από την άκρη του δακτύλου", λέει η Miss Pop.

Συμπέρασμα: "Ένα οβάλ σχήμα νυχιού είναι πολύ θηλυκό", λέει η Lippmann. "Ιδανικό για πειραματισμούς με μοντέρνα χρώματα".

Συνδύασέ το με: Μαζί με τολμηρές και απροσδόκητες αποχρώσεις, αυτό το σχήμα είναι εξαιρετικό για μεταλλικά και κόκκινα.

Τετράγωνα νύχια

Ορισμός: "Σε απόλυτη ευθεία στην κορυφή, με άψογες πλευρές γωνίας 90 μοιρών", λέει η Miss Pop. "Συνδέω πάντα αυτό το σχήμα με τις βασίλισσες των νυχιών Gwen Stefani, Missy Elliot και Dolly Parton. Είναι το αγαπημένο τους".

Συμπέρασμα: Εάν έχεις στενά νύχια και λεπτά δάχτυλα, αυτό είναι το τέλειο σχήμα για εσένα. "Το ταξινομώ ως μοντέρνο σχήμα και φαίνεται να έχει απήχηση στους νεότερους", λέει η Choi.

Συνδύασέ το με: "Τα όμορφα συμπαγή σκούρα χρώματα δίνουν σε αυτό το σχήμα μια δροσερή μοντέρνα αίσθηση", λέει. "Η γεωμετρική και η αρνητική διαστημική τέχνη νυχιών λειτουργούν καλά με αυτό το σχήμα επίσης".

Τετράγωνα/οβάλ Νύχια

Ορισμός: Ένα τετράγωνο νύχι με στρογγυλοποιημένες άκρες.

Συμπέρασμα: «Αυτό είναι ένα καθολικά κολακευτικό σχήμα νυχιών που φαίνεται καλό σε κοντά και μακριά δάχτυλα», λέει η Nuñez.

Συνδύασέ το με: Προτείνει να εφαρμόσεις μια σκούρα απόχρωση με αυτό το νύχι.

Coffin/Ballerina Νύχια

Ορισμός: Μιμούμενο το σχήμα ενός φέρετρου ή ενός παπουτσιού πουέντ μπαλαρίνας, αυτό το σχήμα είναι κωνικό στα πλάγια με μια ευθεία άκρη στην άκρη.

Συμπέρασμα: «Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα των ατόμων που αγαπούν πραγματικά τα νύχια και των fashionistas γενικά», λέει η Choi. «Αυτό το σχήμα είναι και κομψό και δυνατό».

Συνδύασέ το με: Αυτό το σχήμα παρέχει μεγαλύτερη επιφάνεια για nail art. Ωστόσο, η Choi προτείνει να επιλέξεις μια μονοχρωμία με ματ φινίρισμα.

Νύχια σε σχήμα αμυγδάλου

Ορισμός: Ένα μακρόστενο νύχι με κωνικές άκρες.

Συμπέρασμα: «Το πιο κομψό σχήμα νυχιών στον κόσμο της μόδας», λέει η Lippmann. «Σέξι, λεπτό και δυνατό είναι ο τρόπος που θα περιέγραφα ένα αμυγδαλωτό σχήμα νυχιού».

Συνδύασέ το με: Συνιστά να συνδυάσεις αυτό το σχήμα με nude τόνους.