5 πράγματα που πρέπει να κάνεις για τον ανοιξιάτικο καθαρισμό της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σου

28.03.2022
5 πράγματα που πρέπει να κάνεις για τον ανοιξιάτικο καθαρισμό της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σου
Οι 5 εύκολες κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να ανανεώσεις τη ρουτίνα σου

Όλοι γνωρίζουμε την άνοιξη ως την εποχή που μαζεύουμε τα παλτό και τα πουλόβερ μας, καθαρίζουμε βαθιά το ψυγείο μας και αναδιοργανώνουμε την ντουλάπα μας, αλλά τι θα έλεγες να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον χρόνο για να ανανεώσεις τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου; Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, και απαιτεί εξίσου πολλή συντήρηση (αν όχι περισσότερη) από το σπίτι και την γκαρνταρόμπα σου.

Τι είναι το Skin Fasting και αξίζει να το κάνεις;

Δεν είσαι σίγουρη από πού να αρχίσεις; Διάβασε παρακάτω όσα μπορείς να κάνεις:

Έλεγξε τις ημερομηνίες λήξης
Ενώ ελέγχεις τις ημερομηνίες λήξης κατά τη διάρκεια του καθαρισμού του ψυγείου σου, κάνε έναν έλεγχο και των προϊόντων ομορφιάς σου. Σε περίπτωση που δεν το θυμάσαι—ναι, η περιποίηση της επιδερμίδας σου λήγει. Αναζήτησε το σύμβολο περιόδου μετά το άνοιγμα που βρίσκεται στα περισσότερα προϊόντα—μοιάζει με βάζο με το καπάκι ανοιχτό—και πέταξε όλα τα αντικείμενα που έχεις φυλάξει για πολύ καιρό. Αν δε βλέπεις κανένα σύμβολο, τα περισσότερα προϊόντα παραμένουν αποτελεσματικά για 12 μήνες. Για τα εξαιρετικά ενεργά προϊόντα, όπως οι θεραπείες με βάση το οξύ, θεώρησε ότι είναι ασφαλή για έξι μήνες.

Προτίμησε προϊόντα με βάση το νερό
Η αύξηση της θερμοκρασίας συχνά ισοδυναμεί με απώλεια ενυδάτωσης. Είναι επίσης η εποχή που ο ξηρός, χειμωνιάτικος αέρας αρχίζει να δίνει τη θέση του στην υγρασία. Βάλε λοιπόν τα προϊόντα με βάση το νερό στην πρώτη γραμμή του νεσεσέρ σου. Οι κρέμες με βάση το λάδι μπορεί να αισθάνονται πολύ βαριές για το δέρμα σου κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, αλλά μια πιο ελαφριά ενυδατική κρέμα γεμάτη με συστατικά που δεσμεύουν το νερό θα προστατεύσει το δέρμα σου.

Απολύμανε τα εργαλεία ομορφιάς σου
Όλα τα εργαλεία που αγγίζουν το δέρμα σου πρέπει να καθαρίζονται τακτικά, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Απόφυγε τη διάδοση βρωμιάς, μικροβίων και βακτηρίων—τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην ακμή, τη δερματίτιδα και πολλά άλλα—με τον βαθύ καθαρισμό όλων των εργαλείων ομορφιάς: κεφαλές για εργαλεία καθαρισμού, βούρτσες μακιγιάζ, μασάζ προσώπου, κτλ.

Δώρισε αχρησιμοποίητα προϊόντα
Όλες έχουμε ένα συρτάρι με πράγματα και προϊόντα που δεν χρησιμοποιούμε. Αναρωτήσου και απάντησε ειλικρινά: Αν δεν το έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα, θα το κάνω; Αλλά προτού πετάξεις οτιδήποτε, σκέψου να δωρίσεις τα μη ανοιγμένα, αχρησιμοποίητα προϊόντα σε μια φιλανθρωπική οργάνωση ή σε μια φίλη. Εάν ένα προϊόν έχει ήδη ανοιχτεί, προσπάθησε να βρεις άλλη χρήση του. Μια ενυδατική κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως λοσιόν χεριών ή σώματος.

Μην ξεχνάς την αντηλιακή προστασία
Γνωρίζουμε ήδη ότι η αντηλιακή προστασία δεν προορίζεται για τους θερμότερους μήνες και θα πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά όλο το χρόνο, αλλά επειδή έρχονται μεγαλύτερες μέρες και υψηλότεροι δείκτες υπεριώδους ακτινοβολίας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις έναν απολογισμό της προσφοράς του αντηλιακού σου. Έλεγξε την ημερομηνία λήξης - το ληγμένο αντηλιακό δεν προσφέρει καμία προστασία ενάντια στις ακτίνες UV.