Η μέθοδος 3 βημάτων για να αναζωογονήσεις το θαμπό χειμωνιάτικο δέρμα

25.03.2022
Η μέθοδος 3 βημάτων για να αναζωογονήσεις το θαμπό χειμωνιάτικο δέρμα
Αυτό που χρειάζεται το δέρμα σου με τον ερχομό της Άνοιξης

Καθώς αφήνουμε πίσω τις κρύες, ξηρές μέρες του χειμώνα, είναι η τέλεια στιγμή για να δώσουμε λίγη νέα πνοή στο δέρμα μας—και αυτές οι μέρες μεταξύ των εποχών είναι ιδανικές για να αφαιρέσουμε νεκρά στρώματα για να ανακτήσουμε τη λάμψη μας, ακριβώς την ώρα της άνοιξης. Για να γίνει αυτό, η Ivy Lee, πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος, έχει την τέλεια ρουτίνα τριών βημάτων.

Πώς να αποκτήσεις λαμπερό δέρμα με τρία εύκολα βήματα

«Η άνοιξη είναι μια υπέροχη εποχή γιατί σου επιτρέπει να αξιολογήσεις τι έκανες, πώς φαίνεται το δέρμα σου και ποια είναι η τρέχουσα αγωγή σου και στη συνέχεια να δεις τομείς που θέλεις είτε να στοχεύσεις είτε να βελτιώσεις», λέει η Lee.

Παρακάτω θα δεις πώς να φωτίσεις το θαμπό σου δέρμα σε 3 βήματα:

Επικεντρώσου στην απολέπιση
«Αν το δέρμα ενός ασθενούς δεν έχει τη συνηθισμένη του λάμψη και υγρασία, συνήθως τον βάζω να εστιάσει σε μία ήπια απολέπιση», λέει η Lee. Ψάξε για ορούς ή ενυδατικές κρέμες που χρησιμοποιούν συστατικά όπως σαλικυλικό οξύ, γλυκολικό οξύ ή γαλακτικό οξύ για να κάνεις «απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που μπορούν να κάνουν το δέρμα να φαίνεται όχι τόσο λαμπερό όσο συνήθως».

Επαναξιολόγησε την ενυδατική σου κρέμα
Όταν χρησιμοποιείς απολεπιστικά, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι ανανεώνεις το δέρμα σου με μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεσαι στα απολεπιστικά, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μια πιο ελαφριά ενυδατική κρέμα από ό,τι χρησιμοποιούσες τους πιο κρύους μήνες - επομένως ίσως αξίζει να αντικαταστήσεις τη βαριά κρέμα σου με κάτι με υφή λοσιόν.

Ενίσχυσε την αντηλιακή σου προστασία
Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό όλη την ώρα, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς μπαίνουμε στους θερμότερους μήνες και περνάμε περισσότερο χρόνο έξω. Η προστασία του δέρματός σου από τις ακτίνες UV μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το δέρμα σου ελαστικό και λαμπερό. Αν και το ελάχιστο εγκεκριμένο είναι SPF 30, η Dr. Lee λέει να ψάξεις για SPF 50. «Πιθανότατα δεν χρησιμοποιούμε τόσο πολύ αντηλιακό όσο θα έπρεπε και δεν το εφαρμόζουμε όσο συχνά θα έπρεπε», λέει, οπότε η αναζήτηση μεγαλύτερου αριθμού σου δίνει μια πρόσθετη προστασία.