Πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο το τόνερ σου

22.03.2022
Πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο το τόνερ σου
Τα εύκολα hacks που μπορείς να ακολουθήσεις

Σε αντίθεση με τα καθαριστικά και τις ενυδατικές κρέμες, τα οφέλη από την προσθήκη ενός τόνερ στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου δεν είναι πάντα τόσο προφανή. Πλένουμε το πρόσωπό μας για να αφαιρέσουμε τους ρύπους και το μακιγιάζ και ανακουφίζουμε το ξηρό δέρμα ενυδατώνοντάς το ξανά, αλλά τι κάνει στην πραγματικότητα το τόνερ; Στην πραγματικότητα, πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεσαι.

Στο πιο βασικό επίπεδο, το τόνερ έρχεται ένα βήμα μετά τον καθαρισμό στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας που συλλαμβάνει τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ και ρύπους, αποκαθιστά τα επίπεδα pH του δέρματος και αναπληρώνει το δέρμα. Ανάλογα με τον τύπο του τόνερ που χρησιμοποιείς, μπορεί επίσης να βρεις άλλα οφέλη όπως μικρότερους πόρους, μειωμένα μαύρα στίγματα και σημάδια ακμής και μια πιο λεία, πιο φωτεινή επιδερμίδα.

Το "Slugging" είναι το αγαπημένο hack περιποίησης για απαλό δέρμα

Αλλά μόνο και μόνο επειδή ένα προϊόν είναι φτιαγμένο για ένα πράγμα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάτι άλλο. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετοί μη συμβατικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε αυτό το πολύπλευρο προϊόν στο σχήμα σας. Διαβάστε παρακάτω για 5 χρήσεις γραφίτη εκτός ετικέτας που πιθανότατα δεν είχατε σκεφτεί ποτέ.

Κάνε απολέπιση στα χείλη σου
Αντί να εφοδιαστείς με μάσκες για τα χείλη ή να φτιάξεις το δικό σου scrub, πέρασε το toner πάνω από τα χείλη σου για να αφαιρέσεις απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Χρησιμοποίησε το μετά το ξύρισμα
Για να αποτρέψεις τις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, δοκίμασε να περάσεις ένα απολεπιστικό τόνερ με βάση το οξύ σε όλο το σώμα σου μετά το ξύρισμα. Οι ιδιότητες καθαρισμού και απολέπισης ενός τόνερ θα διώξουν το νεκρό δέρμα και την περίσσεια τρίχας που διαφορετικά μπορεί να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν ερεθισμούς.

Δημιούργησε μάσκες για το πρήξιμο των ματιών
Διαμόρφωσε μια εμπειρία επιπέδου σπα στο δικό σου μπάνιο φτιάχνοντας τις δικές σου ενυδατικές μάσκες ματιών με ένα ενυδατικό τόνερ. Κόψε ένα βαμβακερό pad στη μέση, μούσκεψέ το με το τόνερ και μετά άφησε το κάτω από τα μάτια σου για να ενυδατώσει εκ νέου το δέρμα και να στοχεύσει τους μαύρους κύκλους.

Χρησιμοποίησε το ως αναζωογονητικό mist
Φρέσκαρε το δέρμα σου οποτεδήποτε και οπουδήποτε, δημιουργώντας το δικό σου mist προσώπου. Πιάσε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανακάτεψε φιλτραρισμένο νερό και τόνερ σε αναλογία 2:1. Κράτησε το στο γραφείο σου ή έχετε το μαζί σου όποτε βρίσκεσαι εν κινήσει όποτε νιώθεις ξηρή ή απλά χρειάζεσαι μια ανανέωση.