Το "Slugging" είναι το αγαπημένο hack περιποίησης για απαλό δέρμα

02.03.2022
Το "Slugging" είναι το αγαπημένο hack περιποίησης για απαλό δέρμα
Είναι όμως κατάλληλο για εσένα;

Η νέα τάση K-beauty που πλέον έχει γίνει viral TikTok hack για ενυδατωμένη, δροσερή επιδερμίδα δεν περιλαμβάνει στην πραγματικότητα τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου μια πλούσια ποσότητα ενυδατικής φόρμουλας όπως η βαζελίνη το βράδυ πριν τον ύπνο. Ποια είναι όμως ακριβώς τα οφέλη αυτής της τεχνικής ενυδάτωσης, και πώς μπορείς να ξέρεις αν είναι κατάλληλη για το δέρμα σου;

Γιατί οι δερματολόγοι θέλουν να ακολουθείς τον κανόνα των 2 εβδομάδων όταν προσθέτεις νέα προϊόντα στη ρουτίνα σου

Ενυδατώνει πραγματικά το δέρμα σου το slugging;
Η σύντομη απάντηση είναι πως ναι — ειδικά εάν έχεις ξηρό δέρμα ή ερεθισμένο δέρμα από θεραπείες ή φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως το έκζεμα. «Είναι χρήσιμο να κλειδώνεις την ενυδάτωση στο δέρμα, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν απορροφάται η υγρασία», λέει η δερματολόγος Elyse Love. «Είναι επίσης χρήσιμο να προστατεύουμε το δέρμα από εξωτερικούς ερεθιστικούς παράγοντες, ειδικά το ευαίσθητο δέρμα, το δέρμα με τάση εκζέματος και το δέρμα που χρειάζεται επούλωση από καλλυντικές ή χειρουργικές επεμβάσεις».

Πώς ενσωματώνεις το Slugging στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου;
Το slugging γίνεται καλύτερα με μέτρο, ειδικά τις νύχτες που δεν χρησιμοποιείς ενεργά συστατικά στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, με ρετινοειδή ή χημικά απολεπιστικά όπως οξέα AHA.

«Η βαζελίνη, όταν χρησιμοποιείται για το slugging, δεν είναι απλώς μια τυπική ενυδατική κρέμα, είναι πραγματικά ένα αποφρακτικό που προορίζεται να κλειδώσει τα πάντα», λέει η Kavita Mariwalla. Η Mariwalla λέει ότι η επικάλυψη του δέρματός σου με βαζελίνη μετά την εφαρμογή ρετινοειδών ή οξέων AHA θα αυξήσει τη διείσδυση αυτών των συστατικών, οδηγώντας ενδεχομένως σε ερεθισμό.

Η Love συνιστά τη χρήση ενυδατικών προϊόντων όπως αιθέρια έλαια, ορούς προστασίας του δέρματος και/ή ελαφριές ενυδατικές κρέμες κάτω από τη βαζελίνη για να κλειδώσεις την υγρασία και να βοηθήσεις στην αποκατάσταση του δερματικού φραγμού. Για να διατηρήσεις τη ρουτίνα σου ισορροπημένη, κάνε εναλλαγή μεταξύ της χρήσης ενεργών συστατικών μερικές ημέρες την εβδομάδα με slugging μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Ποιοι τύποι δέρματος πρέπει να δοκιμάσουν το Slugging;
Το slugging μπορεί να ωφελήσει το ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, αλλά όσοι είναι επιρρεπείς σε ξεσπάσματα ακμής θα πρέπει να προχωρήσουν με προσοχή.

«Παρόλο που η βαζελίνη δεν προκαλεί εξάρσεις, κλειδώνει ό,τι βρίσκεται κάτω από το δέρμα — συμπεριλαμβανομένων των φυσικών ελαίων που παράγονται από φυσικά λιπαρό δέρμα», εξηγεί η Love. Εκτός από την επιδείνωση της ακμής, το slugging μπορεί να οδηγήσει σε εξάνθημα λόγω θερμότητας σε όσους τείνουν να ιδρώνουν ενώ κοιμούνται.