Το συστατικό που δεν πρέπει να λείπει από τη ρουτίνα περιποίησης σου

19.10.2021
Το συστατικό που δεν πρέπει να λείπει από τη ρουτίνα περιποίησης σου
Το πιο υγιές και ενυδατωμένο δέρμα είναι μόνο ένα συστατικό μακριά

Πέρα από το ότι είναι δύσκολο να την....προφέρεις, η νιασιναμίδη είναι ένα συστατικό που πιθανότατα βρίσκεται σε τουλάχιστον ένα από τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου (και αν δεν είναι, θα πρέπει να ξεκινήσεις). Η πιστοποιημένη δερματολόγος και ιδρύτρια της 5th Avenue Aesthetics Marie Hayag, πιστοποιημένο δερματολόγο και ιδρυτή της 5th Avenue Aesthetics και ο αισθητικός δερματολόγος Paul Jarrod Frank, απαντούν σε πιθανές ερωτήσεις που έχεις σχετικά με τα οφέλη της νιασιναμίδης για το δέρμα σου.

Τι είναι η νιασιναμίδη;
Επίσης γνωστή ως βιταμίνη Β3, η νιασιναμίδη είναι, σύμφωνα με την Dr. Hayag, "Mια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που βρίσκεται στο κρέας, τα ψάρια, το σιτάρι και σε μικρές ποσότητες, τα λαχανικά". Η νιασιναμίδη συναντάται συχνά σε προϊόντα περιποίησης και καλλυντικά και βελτιώνει το φράγμα του δέρματός βοηθώντας τη συνολική του υφή ενώ στοχεύει σε σκοτεινά σημεία.

Ποια είναι τα οφέλη της νιασιναμίδης;
Η Dr. Hayag εξηγεί: "Η υγεία του δερματικού φραγμού καθορίζεται από την ποσότητα και τη δομή αυτών των συστατικών και η νιασιναμίδη αυξάνει τη σύνθεση ελεύθερων λιπαρών οξέων, κεραμιδίων και χοληστερόλης. Τελικά, αυτό οδηγεί σε έναν πιο υγιή φραγμό στο δέρμα και βελτιωμένη ενυδάτωση του δέρματος. Η παραγωγή αυτών των λιπαρών οξέων είναι αυτή που δημιουργεί ισχυρό και λαμπερό δέρμα".

Άλλα οφέλη της, σύμφωνα με τους Dr. Hayag και Dr. Frank, περιλαμβάνουν:

Ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου
Βοηθά στην εξασθένιση του υπερχρωματισμού
Ρυθμιστικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες σμήγματος
Ελαχιστοποίηση πόρων, γραμμών και ρυτίδων

Πώς πρέπει να χρησιμοποιώ τη νιασιναμίδη;
Η Hayag προειδοποιεί ότι μπορεί να εμφανιστεί κάποιος ερεθισμός, αλλά λογικά θα εξαφανιστεί με την επαναλαμβανόμενη χρήση. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να αποφύγεις την υπερβολική χρήση προϊόντων με αυτό το συστατικό επειδή αυτός ο ελαφρύς ερεθισμός μπορεί να γίνει σοβαρός.

Ωστόσο, εάν έχεις ξηρή ή επιρρεπή στην ακμή δέρμα, θα πρέπει πραγματικά να εξετάσεις την προσθήκη μιας ενυδατικής κρέμας ή ορού με νιασιναμίδη στη ρουτίνα σου. "Το δέρμα με τάση ακμής ωφελείται από τη νιασιναμίδη ως αποτέλεσμα των αντιφλεγμονωδών και ρυθμιστικών επιδράσεων του σμήγματος. Επιπλέον, βοηθά στην παροχή των απαραίτητων συστατικών για το φράγμα του δέρματος, διατηρεί την υγρασία στο δέρμα μας και ανακουφίζει από την ξηρότητα", λέει η Hayag.

Ποια είναι τα καλύτερα προϊόντα νιασιναμίδης;
Ο Dr.Frank συνιστά μια καθημερινή ρουτίνα με νιασιναμίδη σε ορό ή σε τοπική μορφή. "Όταν η νιασιναμίδη συνδυάζεται με μια ενυδατική κρέμα, λειτουργεί ως ηρεμιστική ενυδατική ώθηση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη φωτεινότητα του δέρματος και στις ρυτίδες λόγω της ικανότητάς της να παρέχει κολλαγόνο".

Εάν δεν είσαι σίγουρη από πού να ξεκινήσεις, έλεγξε τις συστάσεις δερματολόγου.